Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre cheltuielile privind implementarea certificatului verde
Marcel Ciolacu, despre cheltuielile privind implementarea certificatului verde

Marcel Ciolacu, despre cheltuielile privind implementarea certificatului verde

09 dec. 2021, 15:24,
în Actualitate

Președintele Partidului Social Democray, Marcel Ciolacu, spune faptul că formațiunile politice PNL și PSD încă poartă discuții cu privire la sumele care vor fi alocate pentru testarea bugetarilor, în vederea implementării certificatului verde.

„O să discutăm cu specialiștii. O să vedem cum ne încadrăm în cheltuieli. Este o propunere și apoi cu ministrul de Finanțe vom stabili cât poate suporta bugetul. Eu cred că procedura pe certificatul verde trebuie finalizată cât mai repede. E o urgență pentru toată lumea să avem o soluție în cazul în care lucrurile încearcă să scape de sub control”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Republicii Moldova

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat joi, după o întâlnire cu premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, că a văzut multă determinare la oficialul moldovean în ceea ce priveşte implementarea programului de reforme în această ţară.

„Astăzi am avut o întâlnire foarte plăcută cu premierul Republicii Moldova, doamna Natalia Gavriliţa. Am văzut multă determinare din partea doamnei prim-ministru pentru implementarea programului reformator promovat de preşedintele Maia Sandu. Acest lucru ne dă speranţă că Republica Moldova va avansa consistent în ceea ce priveşte susţinerea agendei europene!”, a scris Marcel Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, efectuează, joi, o vizită oficială la Bucureşti.

Câte teste gratuite pe lună vor avea angajații

Forma proiectului de lege a ajuns la final, susţin autorităţile din România. Astfel, în prezent se ştie că atât angajaţii de la stat, cât şi cei din domeniul privat vor putea efectua, din banii statului, nu mai puţin de 11 teste pe lună. Proiectul de lege prevede aceste teste pentru a putea merge în continuare la munca cetăţenii romani.

Trebuie precizat faptul că acest certificat Covid-19 va fi obligatoriu pentru toți angajații. În cazul în care angajatorul nu respectă aceste norme, riscă amenzi cuprinse între 10.000 de lei și 100.000 de lei, potrivit Antena3.

Condiţiile impuse pentru a obține certificatul Covid

Pentru a obţine acest certificat Covid este necesară respectarea unor condiții. Ministrul Sănătăţii a menţionat în urmă cu mai multe săptămâni că documentul va purta denumirea de certificat verde sau certificat „Stop Covid”.

Aşadar, certificatul va fi emis ca și până în momentul de faţă, pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19 cu ambele doze cu unul dintre serurile care au schema din două doze, respectiv după imunizarea cu doza unică pentru vaccinurile care au schema dintr-o singură doza, cu valabilitate 30 iunie 2022.

Mai mult decât atât, este important de reţinut că și persoanele care abia au început procesul de vaccinare pot beneficia de certificat verde. Acesta poate fi emis celor care au primit o singură doză din oricare dintre vaccinurile autorizate și care au schema formată din două doze, cu valabilitate până la data programării pentru efectuarea celei de-a doua doze.

De asemenea, astăzi, 9 decembrie 2021, dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a transmis faptul că sunt o serie de criterii pentru a introduce a certificatului verde COVID.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *