Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, despre alegerile parlamentare: „Dacă vom câștiga alegerile, vom propune premier“

Marcel Ciolacu, despre alegerile parlamentare: „Dacă vom câștiga alegerile, vom propune premier“

04 dec. 2020, 09:02,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre alegerile parlamentare din 6 decembrie. Marcel Ciolacu a declarat că, dacă PSD va fi partidul cu cel mai mare număr de voturi, va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier.

Liderul social democrat susține că va merge şi cu o listă de semnături care să arate că PSD va putea forma o majoritate care să asigure un vot pentru guvernul propus de acel premier. Marcel Ciolacu nu are în vedere ideea unei eventuale suspendări a preşedintelui în situaţia în care acesta refuză să desemneze un premier propus de PSD.

„Sub nicio formă PSD nu va face un guvern cu PNL, dar aştept să văd dacă preşedintele respectă Constituţia când PSD va câştiga alegerile şi atunci avem o soluţie pentru acest lucru, nu neapărat o soluţie cu suspendarea, ceea ce consider că ar fi o aberaţie politică într-un moment şi aşa de criză, şi aşa în care românii sunt atât de încercaţi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Vom merge şi cu semnăturile pentru a demonstra o majoritate“

Liderul social democrat a precizat că vrea să prezinte preşedintelui şi o listă cu semnături din partea celor care ar constitui majoritatea care să susţină premierul propus de social-democraţi.

„Eu am spus, ca şi român, nu consider oportună o eventuală suspendare a preşedintelui ţinând cont de contextul actual prin care trece România în acest moment şi îmi menţin această părere, că nu aşa se abordează lucrurile. Soluţia cea mai bună când mergem cu propunerea de prim ministru vom merge şi cu semnăturile pentru a demonstra o majoritate preşedintelui României pe care o vom avea în Parlamentul României. În acel moment este evident că avem voturile necesare şi preşedintele va fi obligat să facă acest lucru. Haideţi să ajungem în acel moment!”, a menționat Marcel Ciolacu.

Amenințări la adresa primarilor care nu s-au implicat în campania electorală

Conducerea PSD pregătește sancțiuni drastice împotriva primarilor și a consilierilor locali care până acum au refuzat să se implice în campania electorală. Marcel Ciolacu a spus chiar într-o ședință la partid că „s-a săturat de dictatura primarilor”.

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, conducerea PSD pregătește sancțiuni drastice împotriva primarilor și a consilierilor locali care până acum au refuzat să se implice în campania electorală. Președintele Marcel Ciolacu și secretarul general Paul Stănescu au anunțat că vor analiza cu „maximă celeritate” rezultatele înregistrate de fiecare organizație în parte. Astfel, acele organizații care vor avea rezultate mai slabe la alegerile parlamentare decât la alegerile locale vor fi decapitate, iar consilierii locali care nu au performat riscă să rămână fără mandate, urmând să fie înlocuiți.

Marcel Ciolacu a spus chiar într-o ședință la partid că „s-a săturat de dictatura primarilor”. În aceste condiții, este de așteptat ca după alegerile parlamentare de duminică să fie demarate analize extrem de amănunțite pentru fiecare organizație în parte. Oricum la nivelul conducerii PSD s-a luat decizia de a tăia în carne vie în cazul aleșilor locali care s-au văzut cu sacii în căruță după alegerile din 27 septembrie și au refuzat să mai muncească în campanie pentru scrutinul parlamentar.

”Eu sper să fie o prezență cât mai mare, să avem un Parlament cât se poate de legitim. Să depășim 50 %. (…) Așa ar fi ideal pentru o democrație, să avem o prezență de peste 50 %, să avem un Parlament legitim și niște forțe politice legitime”, a spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *