Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu demască problemele legate de acordarea de granturi pentru investiții: „Mă mir că nu a descins DNA!”

Marcel Ciolacu demască problemele legate de acordarea de granturi pentru investiții: „Mă mir că nu a descins DNA!”

18 feb. 2021, 09:02,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, demască problemele legate de Măsura 3, privind acordarea de granturi pentru investiții acordate IMM-urilor. Marcel Ciolacu îl acuză pe ministrul Economiei, Cluadiu Năsui, că s-ar fi implicat în procedura de selecție în cadrul Măsurii 3, la mijloc fiind vorba despre bani europeni.

Liderul social democrat crede că DNA a aflat despre aceste propune și se așteaptă să se implice și OLAF.

„ Au depus 27.000 de companii românești. A venit un ministru – care e un om de bun simț, dar funcția l-a doborât. Plus că există suspiciuni clare de măsluire. Prima oară le-au spus că primul venit, primul servit. Au fost serviți ultimii, după ce domnul Năsui a avut cont de administrator și a putut să intervină într-o procedură de selecție pe bani europeni. Eu o să depun moțiune și vreau să văd cum USR nu va vota împotriva unui ministru care are o suspiciune clară că a făcut un caz de corupție. Presupun că DNA deja s-a autosesizat și OLAF. Eu mă mir că nu a descins DNA”, a declarat Marcel Ciolacu.

Claudiu Năsui: „Am folosit acel cont în scopul înțelegerii proceselor din spatele platformei“

Ministrul Economiei nu crede că este o problemă faptul că a avut cont pe platforma de granturi pentru investiție acordate IMM-urilor. Acesta a susținut că vrut să vadă fiecare pas din procedura de înscriere a IMM-urilor și să o optimizeze, motiv pentru care a folosit platforma de câteva ori în două zile, înainte să fie vreo informație relevantă,.

„Sunt acuzat că am avut cont pe platforma de granturi. Nu este absolut nicio problemă. Am vrut să văd fiecare pas din procedură și să o optimizez. Ceea ce am și făcut. Am folosit acel cont de câteva ori și exclusiv în scopul înțelegerii proceselor din spatele platformei și a muncii funcționarilor pentru a crește numărul de procesări pe zi. Ceea ce am și reușit. Am crescut numărul de evaluări de 9 ori în timp record“, a scris Cludiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „Florin Cîțu trebuie să sune vreo șapte milioane de români “

Liderul PSD a comentat și modul ironic în care premierul Florin Cîțu i-a spus că trebuie săș-l sune pentru a-l învăța ce îsneamnă un buget. „Aşteptam de la tovarăşul Ciolacu să mă sune să discutăm despre buget. Tovarăşe Ciolacu, când ai timp, dă-mi un telefon”, i-a transmis Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu a răspuns în aceeași notă, transmițându-I premierului că acesta trebuie să sune vreo șapte milioane de români cărora le-a înghețat pensiile, le-a înghețat salariile sau cărora vrea să le taie sporuri care nu mai există de 20 de ani.

„Nu trebuie să-l sun eu. Florin Cîțu trebuie să sune vreo șapte milioane de români cărora le-a înghețat pensiile, le-a înghețat salariile, le taie sporurile de calculator, care nu mai există de 20 de ani, au distrus Horeca un an de zile. Eu îmi aduc aminte de dl. Cîțu cum spunea că a salvat economia. Acum a venit de la Bruxelles și a zis că ne-au atras atenția cei de la Bruxelles că avem cel mai mare deficit de la nivel european. Mai mult, Comisia European ne-a spus că am mințit că facem inserție de capital pentru IMM-uri, în economie, mai mult că folosiți aceste sume pentru combaterea COVID – ați folosit 1%, cel mai mic nivel din UE”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024