Prima pagină » National » Marcel Ciolacu avertizează: “Toată România vă intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină”
Marcel Ciolacu avertizează: “Toată România vă intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină”

Marcel Ciolacu avertizează: “Toată România vă intra din nou în stare de urgenţă şi în carantină”

04 nov. 2020, 11:47,
în National

Marcel Ciolacu avertizează după ce coronavirusul s-a raspandit cu repeziciune și în țara noastră. Acest lucru stârnește o îngrijorare în masa în rândul populației dar și a autorităților. Între timp oamenii de știință se luptă să afle cât mai multe date despre temutul virus pentru a obține un vaccin cât mai eficient.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că “toată România vă intra din nou în stare de urgenţă şi carantină”, dar că acest lucru se va întâmpla după alegeri.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, avertizează

Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile luate de actuala conducere a țării noastre și se teme de un nou blocaj al sistemului sanitar.

„Din măsurile luate până acum de actualul guvern (…) mai mult ca sigur că vom avea un blocaj în sistemul sanitar şi mai mult ca sigur că la un moment dat decizia va fi de a intra toată România din nou în stare de urgenţă şi în carantină.

Pentru că nu se ia nicio măsură coerentă să stopăm acest trend ascendent în care ne aflăm în acest moment. (…) Noi ne-am trezit în această situaţie pentru că nu am avut niciun fel de prevenţie.

Să ne aducem aminte contextul în care au fost deschise şcolile, nefiind pregătiţi, cu toate că am avut şase luni de pauză pentru copii şi pentru profesori. Au fost deschise pentru că aveam alegeri locale.

Acum, peste câteva zile vom intra în campanie electorală. Categoric, în campania electorală nu vorbim despre o stopare a unui trend ascendent.

Dimpotrivă. Şi cred că după ce îşi vor face moftul cu aceste alegeri pe data de 6 decembrie şi cei de la PNL şi cei de la USR, vom intra într-un blocaj total”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, avertizează și spune că pe 6 decembrie, Guvernul vă organiza alegeri parlamentare „în orice condiţii”.

„Vor face alegeri în orice condiţii. Nu îi interesează această pandemie şi această criză sanitară. Nu îi interesează câţi români vor muri. Îi interesează puterea absolută în România”, a susţinut Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Cum oprești acest trend ascendent? Cu campanie electorală?”

Liderul PSD a spus că priorităţile statului ar trebui să fie în acest moment sănătatea românilor, nu alegerile parlamentare. Ciolacu a adăugat că PSD este pregătit pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie, dar dorește să audă ce spun specialiștii, în contextul numărului tot mai mare de infectări.

„Când ai 6.000 de infectări pe zi, cum oprești acest trend ascendent? Cu campanie electorală? Întrebați-l pe Orban, că el este responsabil cu organizarea alegerilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este de părere că în martie situația pandemiei va fi una mai bună, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Sunt Nostradamus? Întrebați-l pe Orban și cine sunt responsabili. Vreți ca liderul opoziției să fie responsabil cu alegerile? Este Guvern, noi am trimis o lege la promulgat, au atacat-o, au retrimis-o, o s-o trecem prin Parlament până la urmă săptămâna viitoare și vom vedea ce se întâmplă”.

România se confruntă cu o situație extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus. Ieri, a fost stabilit un nou record negativ al numărului de persoane infectate.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`