Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Asta este România normală promisă!“

Marcel Ciolacu, atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Asta este România normală promisă!“

19 oct. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat luni, 19 octombrie, un atac la adresa lui Klaus Iohannis, pe care îl acuză de dublă măsură.

Marcel Ciolacu reacționează după ce președintele Klaus Iohannis a susținut în mod repetat organizarea alegerilor parlamentare, în contextul în care numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut foarte mult în România, Bucureștiul este aproape de intrarea în scenariul roșu, iar ministrul Educației a anunțat suspendarea cursurilor în București pentru o perioadă de 14 zile.

„Dubla măsură: închidem școlile, dar ținem alegerile. Asta este România normală promisă de președintele României în campanie electorală. Noi așteptăm promulgarea legii care dă Parlamentului atributul de a stabili data alegerilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Și Orban știe adevărul despre familia lui Alexandru Rafila“

Marcel Ciolacu a vorbit și despre candidatura lui Alexandru Rafila pe listele PSD pentru parlamentare. Liderul social democraților spune că Rafila plătește tributul intrării în politică și că cei care îl atacă susținând că tatăl său a fost securist știu bine adevărul.

„Vă repet, mâine o să vă punem toate listele la dispoziție. Simona Maia Teodoroiu este fost judecător CCR. Mă bucură acest lucru, este un specialist în domeniul justiției. Înțeleg că va candida la Senat.  Căutăm în acest moment să aducem câți mai mulți specialiști în Parlamentul Românie. Este reforma evidentă în PSD, e un lucru foarte evident. Mi-am și cerut scuze ieri domnului Rafila. Eu am plătit acest tribut. Când intri în politică așa e. Și domnul Orban știe bine adevărul despre familia sa. Eu știu că România are doi specialiști recunoscuți internațional, pe domnii Rafila și Cercel, poate Orban se consultă cu Anisie”, a precizat Marcel Ciolacu.

Nu a vorbit cu Ludovic Orban

Șeful PSD susține că nu a vorbit cu premierul Ludovic Orban despre amânarea alegerilor parlamentare, dar șeful Guvernului știe numărul lui și îl poate suna dacă dorește să discute.

„Nu am avut discuții cu domnul premier Orban, cunoaște numărul meu. Organizarea alegerilor este atributul Guvernului. Dacă are vreo problemă și are nevoie de un specialist din PSD ne poate contacta în acest ultim ceas“, a adăugat Marcel Ciolacu.

Ce spune Alexandru Rafila despre tatăl său

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și candidat PSD la Camera Deputaților, a oferit explicații referitoare la tatăl său, care a fost șef al Securității Arad.

Reprezentantul României la OMS susține că tatăl său nu a fost implicat în masacrul țăranilor și că a fost dat afară din Securitate și din PCR, în iunie 1949, tocmai „pentru că nu era corespunzător sarcinilor”.

„În primul rând că filmul respectiv, Memorialul Durerii, cu tatăl meu nu a fost obiectiv. Pentru că, dincolo de lucrurile pe care el le-a făcut și cu care eu nu sunt de acord – adică, în mod evident, apartenența la Securitate în acea perioadă, din punctul meu de vedere, este un lucru absolut condamnabil – a pus în paralel un film despre uciderea unor țărani din județul Arad.

Acel lucru s-a întâmplat după două luni și jumătate după ce tatăl meu fusese exclus din Securitate, dat afară din PCR, el era membru de partid. Iar tatăl meu ulterior a avut de suferit, a fost exclus din Facultatea de Medicină timp de șase luni, pentru că a fost considerat un element dușmănos”, a declarat Alexandru Rafila.

În presă a fost prezentat faptul că tatăl lui Alexandru Rafila ar fi fost responsabil de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb, la sfârșitul anilor ’40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *