Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban: Se comporta ca nişte democraţi asimptomatici
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban: Se comporta ca nişte democraţi asimptomatici

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban: Se comporta ca nişte democraţi asimptomatici

17 iul. 2020, 11:53,
George Cristian în Actualitate

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, are un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis şi lui Ludovic Orban. Într-un interviu dat pentru digi24.ro, liderul interimar al PSD îi numeşte pe cei doi că dau dovadă de comportament democratic asimptomatic.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban

Într-un interviu acordat pentru digi24, Marcel Ciolacu explica faptul că măsurile de relansare a economiei au ajuns la ‘un coş de gunoi’ după ce ‘sindrofia de pe terenul de gol’. Acesta spune că oricum nu a crezut niciodată ca în România va ploua cu miliardele de euro pe care Guvernul PNL le-a promis, mai ales ca cei din PNL nu reuşesc să operaţionalizeze o singură măsură din multele măsuri copiate din programul de Guvernare al PSD. Marcel Ciolacu susţine că este inadmisibil ca pensionarilor să nu li se mărească pensiile şi ca aceştia sunt obligaţi ca lunar să cumpere măşti pentru că cele gratuite, promise de Guvern, nici acum nu au ajuns:

” Economia se stinge la terapie intensivă, fiindcă măsurile de relansare au ajuns într-un coș de gunoi după sindrofia de pe terenul de golf. Nu c-ar mai fi crezut cineva că plouă cu miliardele de euro promise de Guvern, dar să nu reuşeşti să operaționalizezi o singură măsură din cele câteva zeci copiate de la PSD, asta da contra-performanță – chiar și pentru PNL! Seniorilor nu li se măresc pensiile cu 40%, în schimb, sunt obligați în continuare să dea lunar bani grei pe măștile obligatorii, căci cele gratuite, promise de Executiv, nici acum n-au ajuns la ei. Cât despre dublarea alocațiilor, șefii PNL sfidează public recunoscând că nu vor respecta legea, în ciuda deciziei CCR. Asta înseamnă domnia legii și respectul față de români!”, a scris Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban se comporta ca doi democraţi asimptomatici

Marcel Ciolacu susţine faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban se comporta deficitat mai ales că nu se mai consulta şi nici nu asculta ceea ce spun cetăţenii. Pare că cei mai puternici oameni din stat nu ezita să ia măsuri care prevăd abuzuri grosolane, susţine Marcel Ciolacu:

” De fapt, Iohannis și Orban se poartă tot mai des ca niște democrați asimptomatici. Nu se mai consultă cu nimeni, nici gând să-și asculte cetățenii, nu se mai jenează să susțină abuzuri grosolane. Pentru ei, pandemia este anotimpul perfect în care își pot masca afacerile de partid fără să le pese de principii precum transparență, consultare publică, responsabilitate civică. Iar PNL, partidul care ar trebuie să fie, în esența sa, apărătorul drepturilor și libertăților civile, a devenit un fel de Tiranosaurus Lex, capabil să joace fără să crâcnească rolul stalinist al COVIDiotului util: în numele pandemiei, votează orice aberație i se transmite de la Cotroceni sau Victoria, chit că asta înseamnă negarea principiilor și valorilor liberalismului”.

Preşedintelui şi premierului le-a plăcut atât de tare guvernarea cu ordonanţe militare încât vor să facă asta în continuare

În încheiere, Marcel Ciolacu explica faptul că celor doi le-a plăcut atât de tare guvernarea militară încât s-au decisa bage şi ”democratia în carantina” şi că au vrut să guverneze în continuare prin acest tip de ‘democratie’.

„Transpus în termenii sanitari ai momentului, puterea liberală a fost infectată cu virusul autoritarismului și refuză orice tratament. În asemenea situație, singurul vaccin eficient în democrație este moțiunea de cenzură, prin care să-l trimitem în izolare la domiciliu pe marele pacient al politicii românești”, spune Ciolacu.

„Cât despre președintele Iohannis, nu-i putem dori decât un rest de mandat în șomaj tehnic. De câte ori îl văd la Cotroceni citind de pe prompter, cu tonul său robotizat „spălați-vă pe mâini” mă gândesc fără să vreau că singura măsură de relansare economică reușită a președintelui este – involuntar, desigur – pentru industria săpunurilor. Deși, la felul cum se poartă față de români, Iohannis ne arată că știe să se spele pe mâini ca Pilat din Pont”, a mai scris el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *