Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD! Parlamentarii absenți de la votul moțiunii de cenzură vor fi dați afară
Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD! Parlamentarii absenți de la votul moțiunii de cenzură vor fi dați afară

Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD! Parlamentarii absenți de la votul moțiunii de cenzură vor fi dați afară

31 aug. 2020, 16:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță excluderi din PSD după ce câțiva parlamentari au absentat de la votul moțiunii de cenzură.

„Care colegi? Cei trei îmbolnăviți? Domnul Potor, domnul Rădulescu și doamna Carmen Dan. Dacă tot forțăm așa lucrurile am să propun Comitetului Politic Național excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

În momentul în care s-a făcut prezența, de la votul pentru moțiunea de cenzură au lipsit cinci parlamentari PSD.

Marcel Ciolacu anunță excluderi din PSD: Carmen Dan, contact direct cu o persoană infectată cu COVID-19

Carmen Dan a scris astăzi, pe pagina sa de Facebook, că nu va putea veni la votul din Parlamentul deoarece, deși a fost testată negative, trebuie să stea la domiciliu, fiind contact direct cu o persoană confirmată cu COVID-19.

„După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic.

Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament.

Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta!”, a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Cătălin Rădulescu s-a îmbolnăvit brusc

Altfel, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a spus că este internat în spital și că va lipsi de la vot. Surse din PSD susțin însă că Rădulescu ar fi fost contactat de liberali, care i-au promis un loc pe liste, dacă lipsește la vot.

Un alt parlamentar PSD care va lipsi luni la vot este deputatul PSD de Arad, Adrian Todor care a fost trimis în carantină 14 zile, fiind contact al unei persoane confirmate cu coronavirus.

Votul moțiunii va fi amânat

Votul pentru moțiune ar putea fi amânat, potrivit unor surse politice. Potrivit numărătorilor parțiale, nu există cvorum – parlamentarii PNL, USR, PMP și UDMR lipsesc de la ședință – așa că nu se va ajunge nici la dezbaterea moțiunii și nici la vot.

Premierul Ludovic Orban spune că, din punctul său de vedere, moțiunea este „consumată”, dar că problema trebuie tranșată de Curtea Constituțională.

„Moțiunea a fost depusă în sesiune extraordinară, a fost dezbătută și acum urmează dezbaterea în altă sesiune extraordinară. Din punctul nostru de vedere, moțiunea e în afara cadrului constituțional și mi se pare firesc ca ea să nu se dezbată, să nu fie votată. Așteptăm decizia Curții, care să clarifice această chestiune. Din punctul meu de vedere, moțiunea este consumată, dar sigur că trebuie să așteptăm decizia CCR, pentru că în funcție de ea se poate stabili cu precizie ce va urma”, a spus Orban, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *