Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură: „Nu avem nici o problemă să ne asumăm guvernarea”

Marcel Ciolacu anunță depunerea unei moțiuni de cenzură: „Nu avem nici o problemă să ne asumăm guvernarea”

12 feb. 2021, 10:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Marcel Ciolacu a susținut că PSD nu se teme să vină la guvernarea, iar propunerea de premier va fi profesorul Alexandru Rafila.

Liderul social democrat ia în calcul și varianta unor alegerilor anticipate.

„Când depunem moțiunea de cenzură, Doamne ajută să treacă. Dacă trece moțiunea de cenzură, vom veni cu programul nostru de guvernare, cu o altă filozofie și abordare a acestei crize atât în Sănătate cât și în Economie și nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea. La ceea ce se întâmplă în România suntem obligați față de români să facem tot ce ține de noi să treacă această moțiune de cenzură“, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Propunerea noastră de premier rămâne Alexandru Rafila“

Liderul social democrat a precizat că, în cazul în care va cădea Guvernul Florin Cîțu, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila.

„Până în acest moment, propunerea PSD pentru funcția de premier este Alexandru Rafila. În acest moment, eu nu am o decizie luată cu colegii dacă mai mergem cu propunerea de guvern de uniune națională. Un exercițiu democratic sunt și alegerile anticipate”, a menționat Marcel Ciolacu.

Nu ia în calcul o guvernare alături de PNL

Liderul social democrat a adăugat că, în momentul de față, nu poate lua în calcul o guvernare alături de PNL.

„Din punctul meu de vedere, Partidul Social Democrat nu are cum să mai facă vreodată guvernare comună cu Partidul Național Liberal. Cel puțin în acest ciclu electoral. Și atunci vom veni cu o propunere de prim ministru și ne vom creiona o majoritate. Dar să ajungem acolo! Momentan avem un Guvern, cu anumite responsabilități, pe care nu le respectă, și când vom depune moțiunea de cenzură, categoric ne asumăm guvernarea. Fără doar și poate”, a spus Marcel Ciolacu.

Alegerile anticipate, o variantă pentru PSD

Președintele PSD nu a exclus varianta unor alegeri anticipate, despre care spune că reprezintă o formă de exercițiu democratic.

„Să știți că un exercițiu democratic înseamnă și alegeri anticipate. De ce le excludem? Care este problema? 30 de zile, facem alegeri… Am făcut alegeri, în plină pandemie, în vârful pandemiei. Pentru că așa a vrut președintele. A vrut guvernul său. Să îi trăiască! Să se ocupe, să îi stăpânească! Să le ceară să facă lucrurile pentru care i-a desemnat acolo! Nu să se certe!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Bugetul propus de PSD, considerat mai bun

Liderul social democrat a criticat actualul Guvern cu privire la lipsa bugetului, dar și a măsurilor impuse de Executiv și spune că partidul pe care îl conduce poate demonstra pe cifre că sunt bani.

„Să ia proiectul de buget al PSD, e mult mai bun, că nu trebuie să taie de la oameni. Le demonstrăm pe cifre că sunt bani. Moțiunea de cenzură va fi depusă când începem să creionam o eventuală majoritate. Categoric vom depune moțiune de cenzură”, a conchis liderul social democrat, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *