Premierul Marcel Ciolacu spune că şi-ar dori un buget multianual, pentru patru ani, pe model european. Şeful Guvernului subliniază că a vrea ca, imediat după alegeri, actualul Parlament să voteze bugetul pentru anul viitor.
„Eu mi-aş dori, după aceste alegeri, să avem un buget multianual. Să ai bugetele pe proiecte, exact ca sistemul european: să ai un buget multianual pe următorii patru ani, cu proiecte fazate pe fiecare an în parte. Şi mi-aş dori foarte mult ca anul acesta, imediat după alegeri, cu actualul Parlament, să trecem şi bugetul pe anul viitor, astfel încât autorităţile locale să poată să-şi prindă, încă de la prima şedinţă de Consiliu Judeţean, sau Consiliu Municipal, sau Consiliu Orăşenesc, comunal, să-şi poată prinde proiectele pe anul viitor. Şi atunci, dacă vii cu acest sistem, european, dai sustenabilitate şi predictibilitate”, a afirmat, duminică, la Slobozia, Marcel Ciolacu.
Acesta aminteşte că Ministerul Transporturilor a cheltuit până acum 1,5 miliarde de euro din totalul de 2,3 miliarde alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
„Le termină până la sfârşitul anului pe toate din PNRR”, a adăugat primul ministru.
Ciucă nu-l slăbește pe adversarul său politic
Liderul PNL susține că fermierii au fost sprijiniți pe perioada cât el a fost premierul României, lucru pe care PSD, cu Marcel Ciolacu prim-ministru nu a făcut.
„În zi de sărbătoare și duminică, la mine, în Oltenia, oamenii merg la târg. Se întâlnesc, vorbesc despre viață, vând și cumpără roadele pământului. Cujmir este târgul în care am fost azi.
Am întâlnit oameni mândri de munca lor, care își doresc un trai mai bun. Ca premier, am sprijinit agricultura cu peste 500 de milioane de euro. Am cerut urgentarea plăților pentru fermieri și am introdus o primă de 10% pentru produsele procesate local. PSD, însă, a ales să ignore aceste măsuri esențiale, lăsând fermierii fără sprijinul constant pe care îl merită”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
Liderul liberal susține că mulți tineri s-au întors din străinătate și au ales să rămână aici, implicați în agricultură, cu credința că aceasta este „afacerea viitorului”.
„Muncind pământul, își construiesc nu doar propriul viitor, ci și pe al României. Statul trebuie să fie un partener de încredere pentru acești oameni. Agricultorii au nevoie de sprijin și resurse pentru ca satul românesc să rămână puternic. Rămân în slujba țării pentru o Românie sigură și prosperă!”, susține Ciucă.
el se pricepe doar la minciuni si smecherii de promisiuni pentru amagit dar nu-i reuseste:))))))