Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre măsurile așteptate de pensionarii militari, mineri și cei cu dizabilități
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre măsurile așteptate de pensionarii militari, mineri și cei cu dizabilități

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre măsurile așteptate de pensionarii militari, mineri și cei cu dizabilități

11 sept. 2024, 18:41,
în National

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul ședinței de guvern, că se majorează plafonul de impozitare la 3000 de lei și în cazul pensiilor militare.

„Aprobăm azi majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică. Practic, le aducem la același nivel cu celelalte pensii publice, unde deja am legiferat ridicarea plafonului de la 2000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură, care este un act de echitate socială”, a declarat premierul.

„Lucrăm acum și la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități„

Marcel Ciolacu a promis că vor fi rezolvate și doleanțele pensionarilor mineri și a pensionarilor cu dizabilități.

„Lucrăm acum și la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni! Ei nu au vreo vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare din interese de moment. Însă, fiți sigur că o voi rezolva prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înțelegere corectă! Nu prin acțiuni populiste, cu proiecte-fantomă depuse acum în Parlament ce modifică legea asumată anul trecut prin PNRR și votată de toate partidele!”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu a anunțat că investițiile nete în economie au ajuns la un nivel record

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că investițiile nete în economie au ajuns la un nivel record în primul semestru al anului: 80 de miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Investițiile nete în economie sunt la un record istoric, depășind în primul semestru 80 de miliarde lei. Mai mult cu 10 miliarde lei, față de aceeași perioadă a anului trecut, dublu față de perioada guvernării 2020-2021. Practic, datele oficiale INS confirmă cifrele Eurostat și pe cele ale BNR, România a trecut la un model de dezvoltare bazat pe investiții”, a declarat Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Acesta a anunțat că Guvernul va continua să sprijine masiv investițiile.

„Aprobăm azi 2,5 miliarde ca să plătim investiții în comunități locale, gestionate prin PNDL și PNRR. Alte 2,3 miliarde de lei merg către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Dezvoltării: plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul și putem să contractăm noi investiții pe transport verde. Vom finannța cu încă 570 de milioane de lei în plus pentru a susține finalizarea unor secțiuni de pe Autostrada Moldovei, unde sunt loturi aproape gata”, a adăugat șeful Guvernului.

Se pregătește rectificarea bugetară

El a mai spus că va fi alocată o finanțare suplimentară și pentru Autostrada Târgu Mureș-Târgu Neamț și pentru Autostrada Lugoj-Deva.

„În final, îi cer domnului vicepremier Neacșu ca, împreună cu miniștrii Finanțelor și Economiei, Marcel Boloș și Radu Oprea, să finalizeze cele două proiecte economice majore: finanțarea tranziției verzi pentru marea industrie și sprijinirea investițiilor cu impact semnificativ. Vom face simultan și rectificarea bugetară pentru a aloca fonduri importante ca să finanțăm aceste scheme esențiale pentru a susține dezvoltarea economiei noastre”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *