Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu, analiză comparativă între bugetul alternativ al PSD și bugetul Guvernului: „Aceiași bani, viziuni diferite!“

Marcel Ciolacu, analiză comparativă între bugetul alternativ al PSD și bugetul Guvernului: „Aceiași bani, viziuni diferite!“

12 feb. 2021, 15:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut vineri, 12 februarie, o analiză comparativă între bugetul alternativ prezentat în urmă cu ceva timp de PSD și cel prezentat oficial de către Guvernul Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu a susținut că având aceiași bani la dispoziție, PSD a demonstrat că are o viziune radical diferită de actuala guvernare.

„Aceiași bani, viziuni diferite! Guvernul Cîțu a venit cu un buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării. Cu un buget negociat nu în funcție de #prioritățile României, ci în funcție de cine a fost mai colțos în Coaliție. Au făcut întocmai cum spunea Cîțu anul trecut: Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate, nu contează. Vedem acum că nici producătorii români nu contează. Nici firmele românești. Nici veniturile celor care muncesc sau care sunt acum la pensie! Tot ce contează a fost cine a băgat mai repede mâna în vistierie ca să își ia partea pentru a-și hrăni clientele“, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Cu aceiași bani, am demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor“

Liderul social democrat a precizat că PSD a demonstrat că poate crește veniturile oamenilor având la dispoziție aceiași bani de care dispune guvernarea de dreapta.

„#PSD a propus un proiect de buget, în care – cu aceiași bani! – am demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor, mări alocațiile copiilor, crește bugetul Sănătății pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educația copiilor noștri și se poate sprijini mediul de afaceri! Pe scurt, exact cu aceiași bani, se poate proteja #putereadecumpărare a românilor, sprijini #mediuldeafaceri românesc și se pot face investiții în mari proiecte de #infrastructură, pentru a reporni economia.

„Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor!“

Președintele social democrat a adăugat că guvernarea de dreapta a demonstrat că nu este în stare să constituie un buget care să nu aducă austeritate românilor.

„Aceasta este diferența! Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor. Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar #austeritate!

P.S. Luați proiectul de buget elaborat de PSD! Veniți cu el în Parlament! Încă puteți opri dezastrul în care veți afunda România!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Alfred Simonis: „La Sănătate, Educație și Investiții trebuia bugete mai consistente!“

Și Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a criticat proiectul de buget pentru 2021, făcut public de guvernarea de dreapta. Alfred Simonis a declarat că bugetele pentru sănătate, educație și investiții sunt mult prea mici. Mai mult, liderul social democrat a precizat ce modificări ar aduce proiectului de buget.

„Văzând cum arată acest buget, cred că orice variantă de schimbare a acestui Guvern este oportună față de ceea ce avem. Pe de altă parte, președintele partidului (n.r. Marcel Ciolacu), nu a spus că săptămâna viitoare avem o moțiune de cenzură, ci a spus că în această sesiune, la un moment dat, în momentul în care vom avea perspectiva unei eventuale majorități, evident că se va întâmpla acest lucru. Rolul Opoziției, mai ales când are specialiști și are un program mai coerent, evident, decât cel al majorității actuale, este să încerce să preia frâiele țării și să facă ceea ce actualii guvernanți par incapabili să facă”, a declarat Alfred Simonis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *