Prima pagină » National » Marcel Ciolacu, ales șef PSD cu peste 1.300 de voturi
Marcel Ciolacu, ales șef PSD cu peste 1.300 de voturi

Marcel Ciolacu, ales șef PSD cu peste 1.300 de voturi

22 aug. 2020, 15:07,
BZI.ro, în National

Marcel Ciolacu a fost ales șef PSD cu peste 1.300 de voturi. ”Mă simt împlinit”, a declarat social-democratul după rezultatul votului.

Avem cea mai performantă echipă PSD, a spus liderul PSD, la finalul Congresului PSD. Marcel Ciolacu a fost ales cu peste 1.300 de voturi.

”Din numărul total de 1.509 delegaţi aleşi, a fost înregistrată prezenta 1.460 delegaţi. Comisia a procedat la numărarea voturilor exprimate. Total buletine de vot 1.509. Au fost exprimate 1.450 de voturi. 49 de voturi au fost nule. Pentru Eugen Orlando Teodorovici au fost 91, iar pentru moţiunea „Reconstrucţia PSD 1.310. Se declară câştigătoare moţiunea „Reconstrucţia PSD””, a anunţat Decebal Făgădău.

”Aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede foarte bine și cât este de înalt şi cât este de mare.

(…). Eu şi domnul Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul necesar, de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi soluţiile cele mai bune pentru PSD într-un timp foarte scurt”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, spune că partidul trebuie să se rupă de trecut și a promis că în mandatul său, justiția va rămâne acolo unde îi este locul, în sala de judecată, o aluzie la ceea ce s-a întâmplat în mandatul fostului lider PSD Liviu Dragnea. „Reconstrucţia PSD a început, iar astăzi se decide viitorul social-democraţiei din România”, a anunțat liderul social-democrat în discursul de la Congresul extraordinar al PSD.

Marcel Ciolacu, ales șef PSD cu peste 1.300 de voturi

„Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut – la fel ca și mine – rezultate bune. Ați construit – la fel ca și mine – organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului”, a declarat Marcel Ciolacu .

„Justiţia trebuie făcută în sala de judecată, nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administraţiei prezidenţiale”, a declarat Marcel Ciolacu. „Reforma justiţiei trebuie făcută de către profesionişti, de magistraţi, de CSM, de asociaţiile profesionale. Şi trebuie să ne rupem de trecut! (…) Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început”, a anunțat liderul PSD.

Ciolacu a promis modernizarea partidului, dezvoltarea colaborării cu familia social-democrată din Europa și a cerut toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri, subliniind că este nevoie de promovarea oamenilor integri, competenţi.

În discursul rostit sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD, Marcel Ciolacu a arătat că România are nevoie de Partidul Social-Democrat și de o stângă puternică, iar PSD este singurul care poate reprezenta o astfel de orientare.

„Doar PSD reprezintă stânga românească şi valorile sale”, a mai spus Ciolacu, o declarație ce ar părea să vizeze Pro România lui Victor Ponta, care de asemenea se declară ca fiind stânga autentică din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *