Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu a reacționat după anunțul redeschiderii bisericilor: „Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă!
Marcel Ciolacu a reacționat după anunțul redeschiderii bisericilor: „Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă!

Marcel Ciolacu a reacționat după anunțul redeschiderii bisericilor: „Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă!

16 iun. 2020, 16:45,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu a reacționat după anunțul redeschiderii bisericilor. Liderul PSD consideră că decizia ar fi fost influențată de PSD.

„Le-a dat Dumnezeu mintea de pe urmă! După atâtea luni, românii vor avea din nou dreptul să-și exprime liber credința, să meargă să aprindă o lumânare și să asculte slujba!

În final, totuși, au înțeles că pentru #PSD nu există jumătăți de măsură! Am spus că nu vom accepta rămanerea închisă a bisericilor, dar nici a spitalelor! Românii au dreptul și să se roage, dar și să se trateze în spitale. Cum să accepți păstrarea acestora închise în timp ce păcănelele se redeschid pentru profiturile prietenilor domnului Orban?! “, a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu a reacționat: „Să dea drumul și la economie!“

Liderul social-democraților susține că după această decizie de a deschide bisericile, liberalii ar trebui să dea drumul și la economie.

„Ar trebui ca Guvernul PNL să mai facă un pas. Dacă s-ar gândi și la români, nu doar la afacerile lor, ar trebui să dea drumul și la economie!

PSD va continua pe aceeași linie: NU VOTĂM NICIO PROSTIE a PNL, ci doar acele măsuri necesare, într-adevăr, pentru #sănătatea populației!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Ludovic Orban a cedat presiunilor PSD: Slujbele oficiate în biserici

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, premierul Ludovic Orban a declarat că a luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior.

„Am luat decizia de a permite oficierea de slujbe și în interior. Noi nu am închis bisericile, au fost deschise. Nu s-a permis oficierea slujbelor, s-au permis diferitele evenimente pentru botezuri, căsătorii, sigur, cu un număr limitat de persoane. Bisericile nu au fost închise, cei care au titrat că se redeschid bisericile nu au redat corect adevărul. Decizia este aceea de a permite oficierea slujbelor și în interior, fiind de dimensiuni variabile, va fi un număr redus de credincioși care vor putea asista la slujbă, de aceea se va face atât în interior cât și exterior. Aici vor trebui respectate reguli, purtatul măștii, dezinfectarea spațiilor comune”, a spus Ludovic Orban.

Liber și la „păcănele“

În cadrul ședinței de Guvern, Orban a vorbit și despre reluarea activității economice în mall-uri, cu excepția cinematografelor, restaurantelor și sălilor de jocuri, reluarea activitatea sălilor de fitness și aerobic în condițiile stricte, dar și se reia activitatea în after-school-uri și grădinițe pe perioada verii.

Orban nu a putut uita de apropiații săi și a decisă să permită și activitățile jocurilor de noroc.

„Se reiau și activitățile jocurilor de noroc, aici a fost o adevărată campanie, că dăm drumul la păcănele. Jocurile de noroc nu sunt numai cele de pe slot machines, înseamnă casele de pariuri, înseamnă Loteria, o serie de alte jocuri care se desfășoară în baza legii. Ce nu înțeleg cei care ne critică, numai ca să se afle în treabă, este că măsurile pe care le-am luat gradual au avut la bază evaluarea riscului epidemiologic, am luat măsurile de deschidere acolo unde există un risc mic, sau dacă există un risc, prin măsurile de protecție, se poate asigura protejarea cetățenilor”, a mai spus premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *