Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD pentru pregătirea alegerilor anticipate – SURSE
Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD pentru pregătirea alegerilor anticipate - SURSE

Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD pentru pregătirea alegerilor anticipate – SURSE

18 oct. 2021, 08:15,
BZI.ro, în Actualitate

PSD dorește alegeri anticipate iar Marcel Ciolacu, președintele formaţiunii politice ar fi dat deja ordine către filialele județene pentru a se pregăti de acest scenariu.

Incă de la votul moţiunii de cenzură, Marcel Ciolacu a declarat faptul că nu va vota niciun Guvern, iar formaţiunea pe care o conduce se pregăteşte de alegeri anticipate. Asta în timp ce președintele Klaus Iohannis a declarat că scenariul acesta este unul aproape imposibil.

Marcel Ciolacu a dat ordin în PSD să se pregătească de alegeri anticipate

Conform unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, Marcel Ciolacu a dat ordin filialelor județene să se pregătească de alegeri anticipate. Sursa citată explică faptul că, conform președintelui PSD, actuala criză politică poate fi finalizată doar prin procedura de alegeri anticipate:

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin că Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Sursa citată explică faptul că deja au fost împărţite milioane de pliante în mai multe județe din România. Paul Stănescu ar fi vorbit deja cu secretarii executivi din filiale si le-a transmis planul de organizare în vederea alegerilor anticipate:

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Marcel Ciolacu a anunţat, după negocierile de la Cotroceni, că vrea alegeri anticipate

După negocierile de la Cotroceni dintre Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu, liderul PSD a reluat ideea de alegeri anticipate spunând că este singura modalitate prin care criză politică din România s-ar putea sfârși. Asta în contextul în care PSD a anunțat deja că nu va susține niciun Guvern propus de Dacian Cioloș sau Florin Cîțu:

„Democraţia funcţionează pe majorităţi. Dacă o majoritate hotărăşte că se va merge pe anticipate, se va merge indiferent dacă vrea sau nu Preşedintele, pentru că nu poate opri o majoritate care dărâmă guverne unul după altul.

Dacă se creează o majoritate care vrea anticipate şi face un acord politic, intrăm în logica de anticipate. Nu o poate opri preşedintele. Eu vorbesc de preşedintele României, nu de Zeus. Dacă e zeu, nu te supui unei majorităţi. Are nişte prerogative constituţionale pe care trebuie să le respecte”, a declarat Ciolacu.

De altfel și secretarul general al PSD, Paul Stănescu a reiterat ideea de alegeri anticipate. Liderul social democrat s-a arătat supărat pe președintele Klaus Iohannis care acum nu îşi doreşte o astfel de procedură:î

„Sunt două variante, să creezi o majoritate, care a mai fost, sau o majoritate pentru alegeri anticipate.

Sunt supărat pe președinte, Klaus Iohannis ne-a spus că anticipatele sunt greu de făcut. Anul trecut cerea alegeri anticipate. Sigur vom susține toate inițiativele care sunt bune pentru oameni. Vom lucra 24 din 24, tot ce depinde de PSD pentru că suntem datori românilor. Restul rămâne să vedem cu ce soluție va veni”, a spus Paul Stănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *