Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va amâna alegerile parlamentare – VIDEO

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va amâna alegerile parlamentare – VIDEO

05 oct. 2020, 16:21,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu va amâna alegerile parlamentare. Conducerea lărgită a PSD a decis, luni, că nu vor face demersuri parlamentare pentru amânarea datei alegerilor parlamentare programate să se desfășoare pe 6 decembrie.

„Pe domnul Iohannis îl anunț că nu PSD va amâna alegerile, am avut această discuție cu colegii mei. Guvernul său e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre amânarea alegerilor parlamentare: „Dacă am avea 4.000 de cazuri pe zi!“

PSD nu este decis să voteze amânarea alegerilor parlamentare care ar urma să aibă loc în decembrie. Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că social – democrații încă nu știu cum vor vota.

„Vom vedea în acel moment și cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, e oportun să amânăm alegerile”, a declarat Ciolacu.

Altfel, Marcel Ciolacu a anunțat că Gabriela Firea, primarul în funcție al Capitalei, va deschide lista PSD București, pentru Senat. Gabriela Firea a anunțat că va candida la funcția de senator imediat ce a pierdut cursa pentru Primăria Capitalei.

„Doamna Gabriela Firea  va deschide lista PSD pentru Senat, pe București”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu explică schimbările de la vârful PSD

Marian Oprișan a fost schimbat de la șefia PSD Vrancea, iar Marcel Ciolacu preia interimar conducerea filialei. Deciziile au fost luate azi, în ședința PSD. Și la conducerea PSD Giurgiu au fost operate schimbări, astfel încât Niculae Bădălău a fost schimbat cu Marian Mina, care a preluat interimar conducerea.

Viorica Dăncilă nu mai este șefa Organzației de Femei. În locul ei, a fost numită  Doina Fedorovici.

Marcel Ciolacu a explicat schimbările.

„A fost o analiză după alegerile locale. Am luat mai multe decizii după alegerile locale. Avem o nouă șefă la Organizația de Femei a PSD, pe Doina Fedorovici e prima femeie președinte de CJ din partea PSD. La Giurgiu domnul Bădălău s-a retras, a fost preluată de domul Minea. La Vrancea am preluat eu președinția.

La Liga Aleșilor Locali este noul Cristian Genea și la Călărași e domnul Vasile Iliuță. În următoarele trei zile voi avea întâlniri cu secretarul general și cu cine mai dorește, din fiecare organizație și vom face analize pe voturi și este posibil să mai vină și alte schimbări în zilele viitoare. Pentru plecarea domnului Oprișan a fost vot în consiliul politic național. Doamna Fedorovici a făcut performanță și a câștigat și primăria”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că își va asuma un scor politic la parlamentare după ce organizațiile județene își vor stabili și ele un target.

„În funcție de cum și-au asumat organizațiile scorul politic, o să vin și eu să-mi asum. Nu am o problemă cu asumatul. E un pic prematur. Dar nu merg să pierd. Ne vom organiza să fim în continuare pe primul loc, ca la locale”, a spus Marcel Ciolacu.

Alfred Simonis: „Amânarea alegerilor parlamentare e puțin probabilă“

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, consideră că amânarea alegerilor parlamentare e puțin probabilă. Alfred Simonis susține că decizia de amânare a alegerilor parlamentare nu poate fi luată decât dacă o dorește majoritatea forțelor politice. Un parlamentar independent a depus un proiect de lege pentru amânarea scrutinului din decembrie anul acesta în martie 2021.

„Decizia de amânare a alegerilor parlamentare nu poate fi luată sau chestiunea asta nu se poate întâmpla, dacă nu doresc majoritatea forțelor politice, indiferent de inițiativa aceasta, indiferent de posibilitatea în care să treacă sau să nu treacă de Camera Deputaților această inițiativă, mai sunt foarte multe mecanisme prin care ea poate fi amânată de la intrarea în vigoare. Dacă e să fim corecți, în acest moment nici măcar nu avem promulgată, deși avem o decizie a Curții Constituționale, care spune că e constituțional ca Parlamentul să stabilească data alegerilor parlamentare, e absolut normal și firesc să se întâmple așa, această lege nu este încă promulgată“, a declarat Alfred Simonis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *