Prima pagină » National » Marcel Boloş şi Sebastian Burduja, numiţi miniştri, au depus jurământul la Palatul Cotroceni – VIDEO
Marcel Boloş şi Sebastian Burduja, numiţi miniştri, au depus jurământul la Palatul Cotroceni - VIDEO

Marcel Boloş şi Sebastian Burduja, numiţi miniştri, au depus jurământul la Palatul Cotroceni – VIDEO

03 mai 2022, 18:31,
BZI.ro, în National

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretele pentru numirea ca miniştri ai Cercetăţii şi Investiţiilor şi proiectelor europene a lui Marcel Boloş şi Sebastian Burduja. Cei doi au depus jurământul de învestitură în urmă cu puțin timp.

Pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene a fost ales Ioan Marcel Boloș, iar pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării a fost învestit Sebastian Burduja.

Propunerile vin din partea premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis ieri, 2 mai, președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării, după cum a informat Guvernul.

Cine sunt Marcel Boloș și Sebastian Burduja

Marcel Boloș ocupă acum funcția de ministru al Cercetării, dar și pe cel de interimar la Investiții și Proiecte Europene. El a fost în 2020, în guvernul Orban, ministru la Fonduri Europene.

Sebastian Burduja e șeful organizației PNL din Sectorul 1. În vârstă de 36 de ani, Sebastian Burduja a intrat în atenția publică în 2009 când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *