Prima pagină » Actualitate » Marcel Boloș, propunerea PNL la Ministerul Digitalizării
Marcel Boloș, propunerea PNL la Ministerul Digitalizării

Marcel Boloș, propunerea PNL la Ministerul Digitalizării

13 ian. 2022, 12:13,
în Actualitate

Marcel Boloș ar putea să fie propus ministru al Digitalizării, din partea Partidului Național Liberal. Reamintim faptul că acesta este fostul ministru al Fondurilor Europene, iar la finalul lunii decembrie 2021, Marcel Boloş a fost numit de către premierul Nicolae Ciucă în poziţia de consilier onorific.

Marcel Boloş, cel care a ocupat, nu demult, funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a fost ales de Nicolae Ciucă să ocupe poziţia de consilier onorific în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

Monica Anisie, în cărți pentru Ministerul Digitalizării

De asemenea, o altă variantă de ministrul al Digitalizării ar fi Monica Anisie, fost ministru al Educației în Guvernul condus de Ludovic Orban. Monica Anisie ar fi propunerea președintelui PNL Florin Cîțu.

Organizațiile din Ardeal nu doresc desemnarea Monicăi Anisie întrucât consideră că acest post revine partidelor din zonă. Ar fi trebuit ca nominalizarea pentru funcția de Minstru al Digitalizării să fie decisă în ședința de marți a biroului de conducere al PNL.

„Mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuși”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu, despre viitorul Ministru al Cercetării și Dezvoltării, marți seară.

Florin Roman și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a plagiat

Vă aducem aminte că pe data de 15 decembrie 2021 Florin Roman și-a depus demisia după ce a fost acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație. În jurul ministrului au planat mai multe suspiciuni și vizavi de studiile false trecute în Curriculum Vitae.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorbă îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal să afecteze activitatea Executivului.
Cu cel care a coordonat temă și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie să dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit să mă acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a transmis atunci Florin Roman.

Ministrul a trecut că a studiat la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, dar rectorul UBB a negat acest lucru.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul UBB, Daniel David.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024