Prima pagină » Actualitate » Marcel Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării
Marcel Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

Marcel Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

27 ian. 2022, 12:03,
în Actualitate

În aceste momente președintele PNL, Florin Cîțu face o serie de declarații referitoare la coaliția de guvernare dar și la faptul că Marcel Boloș este propunerea liberală pentru Ministerul Digitalizării. Nominalizarea vine în contextul în care portofoliul a fost lăsat liber după ce fostul ministru, Florin Român și-a prezentat demisia.

 

Vă aducem aminte faptul că Florin Roman a demisionat din funcție după o serie de scanadaluri în care a fost implicat. La acea vreme au apărut mai multe informații în spațiul public despre faptul că ar fi trecut lucruri neadevărate în CV dar și că și-a plagiat lucrarea de doctorat.

 

Marcel Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării

Florin Cîțu a anunțat într-o conferință de presă faptul că propunerea PNL pentru ministerul Digitalizării este Marcel Boloș. Numirea vine în contextul în care Florin Roman și-a dat demisia din funcție după ce a fost personajul principal în mai multe scandalur mediatice.  În urmă cu câteva săptămâni apărea in presă informația precum că Boloș va fi propunerea PNL. Marcel Boloş, cel care a ocupat, nu demult, funcţia de ministru al Fondurilor Europene, a fost ales de Nicolae Ciucă să ocupe poziţia de consilier onorific în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

La acea vreme s-a vorbit și despre nominalizarea unei femei pentru funcția amintită mai sus.

 

Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Digitalizării

Așa cum menționam în rândurile de mai sus, portofoliul Digitalizării a devenit liber după ce Florin Roman și-a dat demisia. Fostul ministru a recurs la acest gest după ce în spațiul public au apărut mai multe informații legate de CV-ul acestuia și de faptul că și-ar fi plagiat teza de doctorat. Concret, Roman a fost acuzat că și-a trecut la studii diplome pe care nu le-ar deține. În replică, după ce și-a anunțat demisia, Roman a precizat faptul că presiunile au fost făcute de USR care ar avea interese mari în unele instituții din subordinea Ministerului:

„Cioloș și-a dorit foarte mult să pună mâna pe controlul CNATDCU pentru că poate genera soluții care să-i convină. Vă aduc aminte că Cioloș l-a executat pe generalul Tobă, de exemplu, prin mâna unui ministru care apoi a fost scos la înaintare să mă atace pe acest subiect și care are, la rândul său, o hotrâre de colaborare cu securitatea. Mă refer la dl Dumitru”. explica la acea vreme Florin Roman.

Florin Cîțu, declarații despre rata de inflație din România

Tot în cadrul conferinței de presă de joi, Florin Cîțu s-a arătat îngrijorat de rata de inflație din România. Președintele PNL a vorbit despre faptul că aceasta ar putea să ajungă la 10%, lucru care ar afecta toată economia din România și ar avea consecințe negative asupra angajaților români:

Rata inflației este cu mult peste limită pe care și-a asumat-o Banca Centrală. Rata inflației s-ar putea să ajungă la 10%. În guvernarea liberală, rata inflației nu era cea mai mare din Uniunea Europeană, îmi aduc aminte că dobânzile au scăzut, îmi aduc aminte că ne-am împrumutat în premieră la dobândă negativă. (…) explica Florin Cîțu.

Pe lângă nominalizarea lui Marcel Boloș la Ministerul Digitalizării, Florin Roman s-a arătat contrariat și de faptul că România se împrumută la dobânzi mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *