Prima pagină » International » Maratonistă de la Jocurile Olimpice, stropită cu benzină de iubitul ei. Atleta a suferit arsuri pe mai mult de 75% din corp

Maratonistă de la Jocurile Olimpice, stropită cu benzină de iubitul ei. Atleta a suferit arsuri pe mai mult de 75% din corp

03 sept. 2024, 16:00,
Simona Ciobanu în International

Maratonista ugandeză Rebecca Cheptegui, care a concurat luna trecută la Jocurile Olimpice de la Paris, a suferit arsuri grave pe mai mult de 75% din suprafața corpului, după ce ar fi fost stropită cu benzină de iubitul ei, potrivit presei locale citate de Reuters, informează News.ro. Cheptegui se află în stare critică la spitalul din Eldoret, Kenya, în urma atacului ce a avut loc duminică după-amiază, au relatat publicațiile kenyene și ugandeze.

Jeremiah Ole Kosiom, comandantul poliției din comitatul Trans Nzoia, a declarat pentru ziarul The Star că prietenul lui Cheptegui, Daniel Ndiema Marangach, a suferit și el arsuri în atac, incident descris ca o dispută domestică.

Conform relatărilor din presă, managerul sectorului a raportat că partenerul ei a intrat în casă în timp ce sportiva, în vârstă de 33 de ani, se afla la biserică împreună cu copiii lor. La întoarcerea acesteia, el a stropit-o cu benzină și i-a dat foc.

Cheptegui, care a terminat pe locul 44 la Paris, a achiziționat un teren în Kenya și a construit o casă unde locuiește atunci când se antrenează în această țară. Poliția a deschis o anchetă pentru a investiga acest caz.

Proba de maraton de la Jocurile Olimpice

În ceea ce privește maratonul feminin de la Jocurile Olimpice de la Paris, olandeză Sifan Hassan a câștigat cursa de duminică dimineața, în ultima zi a competiției, cu un nou record olimpic de 2 ore, 22 minute și 55 secunde. Românca Delvine Relin Meringor s-a clasat pe locul 7, marcând cea mai bună performanță pentru atletismul românesc la aceste Jocuri.

Hassan, în vârstă de 31 de ani, a obținut a treia sa medalie la Paris, după cele de bronz la probele de 5.000 m și 10.000 m. Atleta etiopiană Tigst Assefa a obținut argintul, la doar trei secunde în urma câștigătoarei, în timp ce bronzul a revenit kenyenei Hellen Obiri, care a terminat la 15 secunde distanță.

Delvine Relin Meringor, o româncă de origine kenyană, a ocupat un onorabil loc 7, la 2 minute și 1 secundă de noua campioană olimpică. Cealaltă reprezentantă a României, Joan Chelimo Melly, tot o atletă de origine kenyană, a fost nevoită să abandoneze cursa în prima parte a acesteia.

Locul 7 obținut de Delvine Relin Meringor în maraton și de Alina Rotaru-Kottmann la săritura în lungime reprezintă cea mai bună performanță a atleților români la Jocurile Olimpice de la Paris. România nu a mai câștigat o medalie olimpică la atletism din 2008, când Constantina Diță a cucerit aurul la maraton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *