Prima pagină » Culinar » Măr copt bebe. Rețeta preferată a micuților gurmanzi
Măr copt bebe. Rețeta preferată a micuților gurmanzi

Măr copt bebe. Rețeta preferată a micuților gurmanzi

02 nov. 2023, 16:10,
BZI.ro, în Culinar

Merele sunt o opțiune accesibilă și delicioasă pentru mesele bebelușilor, fiind bogate în vitamina C și fibre. Există câțiva pași cheie de urmat pentru a vă asigura că merele sunt servite bebelușilor în condiții de siguranță. Această rețetă de măr copt bebe va deveni preferata micuților care încep să consume alimente solide.

Cel mai delicios măr copt pentru bebe

Datorită gamei variate de mere disponibile pe tot parcursul anului și versatilității fructului, acestea reprezintă o opțiune excelentă pentru a diversifica alimentația bebelușilor care au început să consume alimente solide. De la piure și compot de mere la felii de mere coapte sau fierte, există atât de multe moduri simple de a prepara acest fruct pentru a-l oferi bebelușilor.

Aceste felii moi de măr copt sunt perfecte pentru introducerea alimentelor solide în meniul bebelușilor. Sunt suficient de mari pentru ca un bebeluș să le țină ușor în mână, sunt moi și pot fi pregătite în avans. Asigurați-vă că feliile s-au răcit înainte de a le servi unui copil mic. Gustați înainte pentru a vă asigura că interiorul este complet răcit.

Puteți congela feliile de mere coapte rămase pentru a le folosi ulterior, pur și simplu lăsându-le să se răcească, iar apoi punându-le într-o pungă la congelator, unde se vor păstra timp de până la 3 luni. Aplatizați merele într-un singur strat uniform și congelați-le pentru a evita să se lipească într-o minge mare greu de dezghețat.

Apoi, când doriți să le serviți, le puteți rupe și le puteți dezgheța la temperatura camerei, în frigider sau mai rapid, la cuptorul cu microunde. De asemenea, puteți adăuga și felii congelate direct în smoothie-uri. După ce s-au răcit, resturile rămase pot fi stocate într-un recipient ermetic în frigider timp de până la 5 zile. Serviți-le reci sau încălzite.

Mod de preparare și alte idei de rețete în care poate fi încorporat mărul copt

Pentru prepararea feliilor de măr copt pentru bebeluși veți avea nevoie de 3-4 mere de mărime medie (aproximativ 3 căni de mere feliate cu semințele îndepărtate), 1 lingură unt topit (sau ulei de nucă de cocos) și 1/2 linguriță scorțișoară.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Puneți untul sau uleiul într-un vas termorezistent. Încălziți-l în cuptor timp de câteva minute pentru a se topi, iar apoi scoateți-l din cuptor. Feliați merele în felii de aproximativ un centimetru grosime și îndepărtați cojile. Aranjați-le în vasul de copt uns cu unt/ulei.
Presarați scorțișoara și amestecați pentru a se distribui uniform.

Coaceți timp de 28-34 de minute sau până când sunt moi. Serviți feliile întregi sau tăiați-le în bucăți mai mici și adăugați-le în iaurt, fulgi de ovăz sau clătite. Stocați resturile, după ce s-au răcit, într-un recipient ermetic în frigider timp de până la 5 zile, pentru a le servi ulterior reci sau încălzite. Puteți adăuga merele coapte înghețate direct în smoothie-uri. Serviți merele calde peste iaurt, fulgi de ovăz sau clătite. Serviți alături de cinele sărate, cum ar fi pui prăjit sau costiță de porc. Utilizați mere Granny Smith, Pink Lady, Fuji sau oricare alt tip de măr pe care îl preferați.

Mămicile pot introduce mărul copt în variate rețete gustoase, adaptate în funcție de vârsta micuților.
O gustare rapidă poate fi obținută din 200 de grame de iaurt și două mere mari, coapte. Acestea se amestecă bine cu un blender și pot fi combinate cu diverse mirodenii sau cereale. Piureul de mere coapte cu brânzică de casă se pregătește cu ușurință și poate fi oferit o dată sau de două ori pe săptămână, fiind un fel de mâncare foarte sățios. Mărul combinat cu banane și pesmet va cuceri imediat gusturile oricărui bebeluș, fiind o rețetă ușor de preparat acasă. De asemenea, acest măr copt pentru bebe poate fi folosit în combinație cu cartofi pentru a crea o supă gustoasă alături de alte legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *