Prima pagină » Actualitate » MApN susține că nu are aparatura necesară pentru a face dezbateri online, dar investește zeci de milioane de euro în clubul Steaua
MApN susține că nu are aparatura necesară pentru a face dezbateri online, dar investește zeci de milioane de euro în clubul Steaua

MApN susține că nu are aparatura necesară pentru a face dezbateri online, dar investește zeci de milioane de euro în clubul Steaua

23 oct. 2024, 15:09, 1 ,
în Actualitate

Incă un paradox în Guvernul Ciolacu unde lucrurile de la MApN nu au parte de transparența care este dată de legile din România. Recent, jurnaliștii au arătat faptul că MApN nu organizează o dezbatere online a unui proiect controversat de lege pentru că, așa cum susțin oficialii din cadrul Ministerului Apărării, nu au aparatura necesară. Asta în contextul în care în doar câțiva ani Armata a investit zeci de milioane de euro în clubul Steaua. Un raport oficial arată că doar secția de sport al Clubului Steaua a beneficiat de un buget anual de minim 2 milioane de euro, în condițiile în care investiția intr-un echipament care să faciliteze dezbaterea online costă, într-un caz maximal, câteva mii de euro.

În realitate nu investiția este problema la Ministerul Apărării ci faptul că oficialii vor să ascundă sub preș anumite proiecte de legi care ne transformă într-o țintă.

MApN susține că nu are aparatura necesară pentru a face dezbateri online

Activista Angela Negrotă critică un proiect de lege al Ministerului Apărării Naționale, pe care îl denumește „Legea Războiului pe timp de pace”, acuzând că acesta ar permite Armatei României, dar și trupelor străine, să intervină împotriva cetățenilor români în situații vagi, precum perturbarea activităților instituțiilor publice.

Negrotă avertizează că astfel de măsuri ar putea fi folosite împotriva unor acțiuni legitime de protest și consideră acest proiect extrem de periculos, fiind deja a șasea încercare a MApN de a permite armatei să intervină pe timp de pace împotriva populației civile.

” (…) Luni, MapN organizează o dezbatere publică pe această temă. Ei acum vor să o facă doar cu prezență fizică justificând că nu o pot face online că nu au aparatura necesară. La ultima dezbatere publică aveau laptopuri etc. Cum să nu poți organiza live? Și copiii de clasa zero când au fost online foloseau platforma Zoom! MapN nu poate. Eu rog pe toți să trimită solicitări de participare la această dezbatere. ” a explicat Angela Negrotă.

Ea subliniază ironia faptului că MApN refuză să organizeze dezbaterea publică online, motivând lipsa echipamentelor necesare, deși chiar copiii folosesc platforme video pentru școală, în timp ce la dezbateri anterioare ministerul dispunea de laptopuri. Asta in contextul în care în Ministerul Apărării s-au investit în ultimii ani zeci de miliarde de euro.

Românii sunt luați de proști de Guvernul Ciolacu-Ciucă

Guvernul PSD-PNL și oficialii din cadrul Ministerului Apărării au fost criticați pentru lipsa transparenței în dezbaterea unor legi esențiale, în contextul în care se susține că ar fi aproape imposibil de utilizat platforme video pentru a facilita discuțiile publice. Motivul invocat pentru această dificultate a fost considerat superficial, iar în realitate este un paravan pentru încălcarea a Constituției și a altor legi în vigoare.

Un exemplu al modului în care sunt gestionate resursele bugetare este cheltuiala semnificativă a Ministerului Apărării Naționale (MApN) în cadrul Clubului Steaua. Potrivit presei sportive, secția de fotbal a clubului beneficiază de un buget anual de aproximativ 2 milioane de euro, iar în cei șapte ani de activitate, costurile s-au ridicat la cel puțin 14 milioane de euro. Pe lângă aceste cheltuieli, se adaugă și costurile juridice pentru litigiul legat de brandul „Steaua”. În acest context, echipa atrage, în medie, doar 2.300 de spectatori pe meci, pe un stadion cu o capacitate de 31.000 de locuri, ridicând întrebări cu privire la justificarea investițiilor. Întreținerea stadionului implică, de asemenea, o cheltuială suplimentară de 30.000 de euro pe lună, suportată de bugetul statului.

Așadar, vedem cu MApN invocă faptul că nu are aparatura necesară pentru a face dezbateri online, dar pe altă parte cheltuie sume halucinante pentru CSA Steaua, bani care ar putea fi investiți în școli sau spitale.

Comentarii
  • Curtea Martiala o sa-i spanzure pentru INALTA TRADARE pe acesti CRETINI burtosi din MApN.

    Niste Imbecili Incompetenti, vai de capul lor ca nici cu p-usca cred ca nu stiu sa traga LEPRELE !

    Analfabeti functionaliu ca ,,marele” general de rahat Ciuca Retardatul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`