Prima pagină » Sanatate » Sfatul medicului » Manusile de cauciuc purtate in timpul cumparaturilor „pot face mai mult rau decat bine”. Explicatia medicului – VIDEO

Manusile de cauciuc purtate in timpul cumparaturilor „pot face mai mult rau decat bine”. Explicatia medicului – VIDEO

04 apr. 2020, 16:14,
în Sanatate

Manusile de cauciuc nu te ajuta! Există foarte multă anxietate cu privire la cumpărăturile alimentare în aceste zile, iar o manifestare foarte vizibilă a acesteia este numărul de persoane care poartă mănuși. Mănuși de cauciuc, mănuși de spălat vase, mănuși obișnuite de iarnă – „De fapt am fost martori la începutul săptămânii: unii purtau pungi de plastic pe mâini”, spune microbiologul Kelly Reynolds, , doctor in Stiintele Mediului si Stiinta Expunerii si director la Centrul de evaluare a riscurilor din cadrul Universitatii din Arizona.

Purtarea de mănuși pentru a face cumpărăturile alimentare e un lucru sigur? În primul rând, cumpărăturile alimentare, dacă respectați actualele recomandări noi privind siguranța coronavirusului, nu sunt riscante.

În al doilea rând, și mai important, trebuie sa stiti ca manusile „ar putea provoca mult mai mult rău decât bine”, explică Reynolds. Există o serie de probleme:

Mănușile sunt ca mâinile când vine vorba de răspândirea virușilor; poate chiar mai rău.

Acest nou coronavirus nu intră în corp prin mâinile tale, deci nu ai nevoie de niciun fel de barieră. Dacă atingeți o suprafață contaminată cu mănuși și atingeți altceva, este posibil să o răspândiți ca și atunci cand atingeți lucrurile cu mâinile goale. Poate chiar mai probabil: „Proprietățile adezive ale virusurilor diferă; este posibil ca coronavirusul să adere la mănușile din latex mai bine decât ar putea să adere la propria ta piele ”, spune Reynolds. Iar mâinile pot fi spălate eficient și folosite din nou imediat.

Manusile de cauciuc nu te ajuta. Mănușile vă pot oferi un fals sentiment de securitate

Și este ușor să lași garda jos in ceea ce priveste spălarea mâinilor când folosești mănuși, spune Reynolds. În plus, purtarea lor răspândește germenii și noul coronavirus.

Și atunci când nu-ți scoți mănușile în mod corespunzător, raspandesti de fapt tot ceea ce era peste mănuși peste tot și acesta este un lucru grav. „Scoaterea mănușilor nu este un lucru banal”, spune Reynolds. „Am făcut studii cu privire la lucrătorii din domeniul sănătății și la modul în care acestia isi scot mănușile, iar aproximativ 30 la sută o fac greșit – și au fost instruiți.”

Manusile se scot pe dos, dinspre incheietura spre degete. Nu uitați de spălarea mâinilor după ce le scoateți, chiar dacă le îndepărtați corect.

Deci, de ce este o procedură standard pentru ca angajații din domeniul sănătății să poarte mănuși, dar nu și persoana obișnuită?

Lucrătorii medicali poartă mănuși pentru perioade scurte de timp, în timp ce lucrează direct cu pacienții. Dacă sunteți unul dintre ei, explică Reynolds, „când aveți mănuși, este pentru serviciul pentru pacienți; nu te plimbi prin cameră cu mănușile pentru a atinge totul. După ce ingrijeste pacientul, arunca mănușile, se spala pe mâini și părăseste camera pentru a-l servi pe următorul pacient. ” Este o activitate complet diferită decât dacă mergi doar la magazinul alimentar. Așadar, pentru iesiri la supermarket, du-te, cumpara ceea ce ai nevoie și spală-ți mâinile, nu folosit manusi pentru ca nu te ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025