Prima pagină » Local » Manevre dubioase la o asociație de proprietari! Președintele a fost înlăturat din funcție, pentru a face loc unui consilier de la Primăria Iași. Iată cum a fost posibil totul

Manevre dubioase la o asociație de proprietari! Președintele a fost înlăturat din funcție, pentru a face loc unui consilier de la Primăria Iași. Iată cum a fost posibil totul

10 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

La o asociație de proprietari, din Iași, locatarii se confruntă cu o situație ciudată după ce președintele a fost înlăturat din funcție. În schimb, a ajuns să îi conducă un consilier de la Primăria Iași

Asociația de proprietari, bl. 339, de pe strada Profesor Paul Ioan, și-a schimbat președintele în urmă cu un an. Totuși, modul în care s-a făcut trecerea a fost unul îndoielnic, iar oamenii au început să-și pună întrebări. Noua președintă este Dana Octavia Păcurici, care este consilier la Primăria Iași și face, inclusiv, controale la asociații de proprietari.

Președintele asociației de proprietari, din Iași, a fost înlăturat

Dana Octavia Păcurici

Dana Păcurici se ocupă de controale la Serviciul Asociații Proprietari Iași

Localnicii de la Asociația de proprietari, bl. 339, de pe strada Profesor Paul Ioan, se confruntă cu o situație inedită. Aceștia s-au trezit în fața faptului împlinit când, în urmă cu un an, în locul fostei conduceri, a venit un consilier de la Primăria Iași, Dana Octavia Păcurici. Femeia face parte și din Serviciul Asociații de Proprietari și, inclusiv, face controale la asociații. Lumea este nemulțumită de acest lucru și consideră că funcțiile pe care le deține sunt în strânsă legătură și este vorba de un conflict de interese. Oamenilor, majoritatea fiind bătrâni, le este frică să vorbească acum, având în vedere situația, deoarece cred că vor avea de suferit pe viitor.

„Doamna Păcurici a reușit să se instaleze pe ea în funcția de președinte după ce a reușit să o înlăture pe fosta președintă. Mai mult, ea este și consilier la Primăria Iași, mai exact, la Serviciul Asociații Proprietari, unde face controale. Imaginați-vă acum, cum putem noi să facem vreo sesizare la primărie, deoarece va ajunge pe mâinile ei, eu cred că este un conflict de interese. Doamna Păcurici beneficiază de o anumită protecție și este implicată în afaceri dubioase, la serviciul de asociații. Nici nu vezi un program exact, vine doar de două-trei ori pe lună, la sediu, ca să deschidă”, a spus Ioan, un locatar al blocului 339.

Oamenii din bloc au auzit despre ce s-a întâmplat, însă, având în vedere că în imobilele respective trăiesc persoane în vârstă, au ales să nu se implice și au mers înainte cu noua conducere.

„A fost scandal atunci, acum un an, deoarece, când s-a schimbat președintele, a fost înlocuită și administrația. Din fericire, eu locuiesc la tronsonul de lângă și fac parte din altă asociație, însă am discutat cu oameni de aici, am prieteni și nu înțelegeau ce s-a întâmplat. Imediat după schimbarea președintelui, s-a schimbat și administrația, au înlocuit vechiul administrator cu o firmă. Suntem oameni în vârstă care stăm aici, vă dați seama că noi nu mai stăm să ne batem capul cu toate lucrurile acestea”, povestește Maria, o altă localnică.

Doar 10 oameni au votat pentru noul președinte

Imediat după demisia fostei președinte, Elena Crețu, comitetul executiv a organizat o adunare generală, pentru a vota o altă persoană, pentru această funcție. Totuși, la adunarea generală au venit în jur de 10 oameni, având în vedere că asociația are 92 de apartamente, de la 5 scări. Cei prezenți au votat-o, atunci, pe Dana Octavia Păcurici drept noua președintă. Asociația este, acum, administrată de către Adminis, contractul fiind semnat după schimbarea președintei.

„Am făcut adunare generală acum un an, după ce și-a dat fosta președintă, Elena Crețu, demisia. Noi am respectat legea, am făcut convocarea în termen. Au venit vreo 10 oameni atunci, nu este problema noastră că lumea nu vine când le cerem. S-a votat, iar doamna Păcurici a fost desemnată noua președintă. Până acum, nu au fost probleme, dacă oamenii au nelămuriri, pot veni să facă reclamații. Știu că doamna are și o funcție juridică, dar atâta timp cât nu avem probleme, este bine”, a spus Gheorghe Ciobanu, membru în comitetul executiv al asociației de proprietari, bl. 339.

Dana Octavia Păcurici este consilier la Primăria Iași, mai exact, se ocupă de o parte din activitatea de la Serviciul Asociații Proprietari Iași, inclusiv la partea de control. Astfel, orice sesizare sau nemulțumire din partea cetățenilor ar ajunge, inevitabil, pe mâna Danei Păcurici. Recent, un alt președinte de asociație a avut probleme cu Dana Păcurici, care făcuse presiuni pentru a schimba administrația. Conform declarației de avere a Danei Păcurici, în 2023, a încasat doar 1.500 de lei de la asociația de proprietari.

„Fosta președintă nu a fost înlăturată, nu putem face noi acest lucru, am descoperit niște probleme în gestiunea dumneaei, nu a fost vorba de fraudă, doar de relocare a fondurilor. Ulterior, am discutat cu toții, iar ea a decis să-și dea demisia, o înțeleg dacă este nemulțumită, însă nu am avut nimic de a face cu asta. Ar fi conflict de interese, cu funcția pe care o am, doar dacă s-ar face verificare la asociație de către mine. Nu vrea nimeni să se complice cu astfel de lucruri, s-a votat, am urmat procedura legală, totul a fost în regulă”, a precizat Dana Octavia Păcurici, consilier la Primăria Iași.

Locatarii asociației de proprietari, din Iași, se confruntă cu o situație controversată după schimbarea președintelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *