Prima pagină » Titlurile zilei » Manevre dubioase cu testele Covid! Ieșenii care nu au făcut niciodată au primit rezultatele prin telefon – FOTO

Manevre dubioase cu testele Covid! Ieșenii care nu au făcut niciodată au primit rezultatele prin telefon – FOTO

15 nov. 2023, 02:00, 7 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Mai mulți ieșeni care nu au făcut niciodată teste Covid antigen au primit totuși mesaje de la aplicația Corona Forms, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), cum că rezultatul este negativ. Deși DSP Iași a transmis că ar fi vorba de o greșeală comisă în introducerea numărului de telefon, explicația pare destul de superficială, ținând cont de numărul mare de ieșeni care au primit astfel de mesaje. Mai degrabă se poate bănui că în spatele acestora stau niște manevre dubioase ale medicilor de familie puși pe căpătuială.

Nu au făcut niciodată teste Covid-19, dar au primit rezultatele prin SMS

o imagine cu un mesaj primit de la Corona Forms

Cosmina G. a primit în decurs de un an, 4 mesaje de la Corona Forms, în care este anunțată că testul antigen este negativ

Printre ieșenii care au primit mesaje de la Corona Forms, cum că s-ar fi testat pentru Covid, deși nu au făcut asta niciodată, s-a aflat și Alexandra B. În data de 3 noiembrie 2023, femeia a primit un mesaj din partea Corona Forms în care se menționează că testul antigel realizat în data de 19 septembrie 2023 este negativ. Știind că nu a făcut niciodată un astfel de test, ieșeanca s-a panicat.

„Am primit acest mesaj, deși nu am făcut niciodată un test Covid antigen. M-am panicat, deoarece mă tem că cineva ar putea să-mi folosească datele cu caracter personal fără ca eu să am habar. Am mers la DSP Iași să văd cum a fost posibil un astfel de lucru, iar de la DSP m-au trimis la poliție, să depun plângere”, a declarat Alexandra B.

Dorind să știe de ce a primit un astfel de mesaj și temându-se că cineva i-ar putea folosi datele cu caracter personal, Alexandra B. a cerut explicații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași.

„În urma solicitării dumneavoastră înregistrată la DSP Iași nr. 13507/03.11.2023, vă informam că nu figurați în sistemul Corona Forms cu un test pentru Covid 19”, i-a transmis Alexandrei B. Compartimentul de Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Iași.

Totuși, angajații DSP Iași i-au explicat ieșencei că testul antigen a fost realizat de o persoană din Satu Mare, în cadrul Clinicii Korall, dar că ar putea fi vorba de o introducere greșită a numărului de telefon.

„Platforma Corona Forms a suferit niște modificări și este posibil ca mesajul să se fi trimis din greșeală. Numărul dumneavoastră de telefon a fost folosit de cineva din Satu Mare, Fedorca vă spune ceva? Dumneavoastră nu ați făcut niciun test? Este vorba de o persoană din Satu Mare, introdusă de Clinica Korall. Numărul dumneavoastră de telefon, înainte să-l folosiți dumneavoastră, nu a fost cumva la altcineva? Mă gândesc că persoana asta, din Satu Mare, a făcut o greșeală de testare”, a explicat un angajat DSP Iași.

o imagine DSP Iasi

DSP Iași a explicat că ar fi vorba de o greșeală comisă în introducerea numărului de telefon

Medicii de familie ar putea sta în spatele acestei manevre dubioase

 o imagine cu un test Covid

Reporterii BZI au aflat, pe surse, că în spatele acestor mesaje primite de la Corona Forms ar putea sta niște manevre dubioase, făcute de medicii de familie

Alexandra B. nu este singura ieșeancă care a primit mesaje de la Corona Forms, deși nu s-a testat niciodată împotriva Covid-19. Cosmina G. a primit, în decurs de un an, 4 mesaje de la Corona Forms, în care este anunțată că testul antigen este negativ. Primul a fost trimis în data de 7 noiembrie 2022, al doilea a fost primit în data de 13 martie 2023, cel de-al treilea pe 12 iunie 2023, iar cel mai recent este din 25 octombrie 2023. Un mesaj similar din partea Corona Forms a primit și Lucian S. Ieșeanul susține că nu s-a testat pentru depistarea virusului Covid-19.

Reporterii BZI au aflat pe surse că în spatele acestor mesaje primite de la Corona Forms ar putea sta niște manevre dubioase, făcute de medicii de familie pentru a-și spori ilegal veniturile. Până luna trecută, medicii de familie au avut contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru testarea Covid-19 a pacienților, pentru care decontau suma de 50 de lei de persoană.

Deoarece pentru realizare acestor teste medicii de familie nu trebuiau să introducă cardul de sănătate al pacientului, este posibil să fi profitat de situație pentru a deconta teste antigen fictive pentru a obține mai mulți bani de la CAS. Instituțiile abilitate ar trebui să verifice această situație, deoarece nu este vorba de un caz izolat încât să se creadă că este o greșeală în ceea ce privește introducerea numărului de telefon.

Comentarii
  • Vaccinul anual rămâne cea mai sigură metodă. Așa cum se face cel gripal de atâta timp și nu s-a mai plâns nimeni, așa se poate face și cel anti Covid. Din păcate la noi gradul de vaccinare este unul redus pentru că majoritatea celor care nu se vaccinează sunt băieții cu școala vieții și HaHaHa Production trecute la profilul de FB. Nivelul de educație/informare este unul redus și e specific acestui tip de personaje. Doar vaccinul și masca vă pot proteja de infectare. 💉😷👍

  • Dacă voi ați face manevre dubioase, presupuneri ca toți ar face. In rezultatele respective sunt CNP-ul și inițialele, deci se vede clar dacă este vorba despre persoana care a primit mesajul sau nu. Analfabetismul funcțional și reaua credință fac ravagii.

  • Vaccinul este viata mea. Sunt la a 5 -a doza pe ziua de azi si eu ma simte minunat

    Vaccinul anti Covid salveaza vieti !
    Vaccinati- va rapid si nu mai ascultati pe astia care stau pe facebucă si dau sfaturi si pun poze cu icoane sau trandafiri la profil !

    Daca nu va vaccinati…Voi este varza !

  • Din articolele “ cum să îți ei mooie vaccinat și condamnat la moarte “

  • Încă mai sunt cretini care se încred în vaccin?incredibil:)

  • Încă mai sunt cretini care cred ca te îmbolnăvești dacă stai în curent și te faci bine dacă pupi oasele moarte ale Paraschivei?

  • Politician sociopat

    Încă mă sunt cretini care cred că statul le vrea binele și moare de grija lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *