Prima pagină » Culinar » Mâncăruri ușoare și ieftine – Ce poți prepara într-un timp foarte scurt la prânz și la desert

Mâncăruri ușoare și ieftine – Ce poți prepara într-un timp foarte scurt la prânz și la desert

19 apr. 2022, 16:05,
BZI.ro, în Culinar

Având în vedere că oamenii au din ce în ce mai puțin timp liber, aceștia caută rețete de mâncăruri ușoare și ieftine pentru a nu sta prea mult în bucătărie. Orezul cu legume și ou este un preparat din bucătăria asiatică ce poate fi servit ca garnitură, însă poate fi consumat și simplu. Dacă vă doriți ceva dulce, dar pe care să îl gătiți cu ingrediente puține, clătitele cu brânză sunt ideale. Doar din patru ingrediente, veți obține un desert delicios și savuros.

Dacă vă plac deserturile și nu vă place să petreceți mult timp în bucătărie puteți opta de asemenea și pentru prăjitura rapidă și ieftină pe bază de pișcoturi.

Mâncăruri ușoare și ieftine – Orez prăjit cu legume

Orezul prăjit cu legume este originar din bucătăria asiatică. Aceasta garnitură se pregătește rapid și cu foarte puține ingrediente. De reținut este faptul că orezul va trebui fiert în prealabil cu o zi sau câteva ore înainte. În cazul în care nu doriți să îl mâncați alături de alte rețete chinezești, îl puteți servi și alături de preparate bazate pe pui sau poate fi consumat simplu. Orezul prăjit cu legume poate fi servit atât la prânz, cât și la cină. Pentru ca rețeta să se apropie cât mai mult de cea originală, va trebui să îl lăsați la răcit timp de 4 ore.

Veți avea nevoie de 250 grame orez cu bob lung pe care îl veți spăla în mai multe ape. Apoi îl veți pune la fiert în 400 mililitri apă și îl lăsați la fiert la foc mediu. Când observați că începe să fiarbă, îl amestecați, dați focul la mic, apoi îl mai lăsați la fiert timp de 15 minute. Următorul pas va fi gătirea legumelor. Veți avea nevoie de un mix de 150 grame legume congelate pe care le veți căli timp de 1 minut în trei linguri de ulei vegetal. Ulterior veți bate 2 ouă și le puneți în tigaie, în locul legumelor. Le amestecați continuu, apoi când sunt gata peste ele adăugați orezul, timp în care amestecați. După două minute puneți și legumele împreună cu o lingură de soia și sare după gust. Mai lăsați din nou două minute în timp ce amestecați. La final, puteți pune ceapă verde tocată pentru decor.

Clătite cu brânză de vaci cu doar patru ingrediente

Pentru un desert rapid și gustos puteți opta pentru clătitele cu brânză. Rețeta poate fi preparată doar din câteva ingrediente pe care le găsiți în casă. Mai întâi veți avea nevoie de jumătate de kilogram de brânză de vaci. Aceasta va trebui pisată bine cu ajutorul unei furculițe, apoi amestecată cu două lingurițe de zahăr pudră și un ou. Amestecați bine până ce compoziția este omogenizată. Ulterior se va pune făină treptat și se amestecă bine. Veți avea nevoie doar de două linguri de făină. Când compoziția este gata, se vor lua mici cantități din aluat și se vor modela în palmă. După ce forma este făcută, clătitele se vor trece prin făină și apoi se pun la copt într-o tigaie. Pentru ca desertul să nu fie foarte uleios, folosiți doar patru linguri de ulei, apoi când sunt gata, le scoateți pe un șervețel absorbant. Clătitele se lasă la rumenit câte trei minute pe fiecare parte. Acestea se pot servi cu dulceață, smântână sau cremă de mascarpone cu ciocolată.

Rețetele de mâncăruri ușoare și ieftine sunt tot mai căutate de către persoanele ce nu le face plăcere să stea în bucătărie. Pentru pregătirea acestora veți avea nevoie doar de 30 minute și de câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *