Prima pagină » Sanatate » Mâncărimi piele pe sistem nervos. Cum identifici că suferi de prurit cauzat de nervi

Mâncărimi piele pe sistem nervos. Cum identifici că suferi de prurit cauzat de nervi

19 apr. 2022, 15:20,
BZI.ro, în Sanatate

Cu siguranță fiecare dintre noi a simțit măcar o dată mâncărimi pe piele pe sistem nervos. De fapt, stresul provoacă sistemul nervos la o reacție specifică. Astfel, una dintre cele mai frecvente manifestări este mâncărimea pielii. Simptomele pruritului datorate nervilor nu sunt similare cu bolile cauzate de paraziți, cum ar fi acarienii scabiei. Când o persoană simte mâncărime în organism din cauza stresului experimentat, este logic să vorbim despre așa-numita pseudo-alergie. Acesta este unul dintre cele mai comune tipuri de boli psihosomatice.

Reacția sub formă de prurit din partea sistemului nervos în timpul stresului experimentat servește ca un fel de protecție față de mediul extern. Cauzele de bază ale mâncării la nivelul nervilor include depresia, expunerea regulată la situații stresante, encefalopatie, frică puternică și atacuri de panică. De exemplu, dacă o persoană a experimentat un stres sever și, în același timp, are o mâncărime nervoasă, atunci cel mai probabil, după normalizarea stării, simptomul neplăcut va trece. Cel mai adesea, mâncărimile nervoase apar la femei și copii. Acest lucru se datorează instabilității sau subdezvoltării sistemului nervos. Cu toate acestea, dacă temperamentul unei persoane este sensibil, atunci pot apărea simptome asociate cu mâncărime nervoasă.

grafica femeie care sufera de mancarimi pe mana din cauza nervilor

Este foarte important să se diferențieze simptomele de mâncărime pe nervi și mâncărime asociate cu alte afecțiuni patologice

Mâncărimi piele pe sistem nervos. Cum diferențiezi această afecțiune de alte probleme de piele

Este foarte important să se diferențieze simptomele de mâncărime pe nervi și mâncărime asociate cu alte afecțiuni patologice. Chiar dacă mâncărimea nervoasă nu este în mod obiectiv dăunătoare sănătății, poate reduce semnificativ calitatea vieții, așa că trebuie tratată.

Trebuie să știi că pentru pruritul pe nervi sunt caracteristice roșeața zonei pielii și umflare din cauza zgârieturilor. În plus, o zonă de piele cu roșeață se poate desprinde, ceea ce duce nu numai la probleme psihologice, ci și la probleme fiziologice. Dacă pruritul nu este tratat, din cauza leziunilor cutanate pot apărea diverse afecțiuni ale pielii, precum dermatita. În rănile sau fisurile apărute se instalează flora patogenă, ceea ce poate duce la complicații, de exemplu, bacteriene sau fungice. Dar pentru a scăpa de manifestările neplăcute, problema psihologică trebuie rezolvată.

Pentru a vindeca mâncărimea, trebuie să faceți față cauzei sale fundamentale, stresul și supraexcitarea sistemului nervos. Dacă nu puteți face acest lucru singur, cel mai bine este să consultați un neurolog sau un psihiatru calificat cu experiență în tratarea acestor probleme psihologice.

femeie care sufera de mancarimi pe mana din cauza nervilor

Cel mai adesea, mâncărimile nervoase apar la femei și copii

Consecințele neplăcute provocate de acest simptom

Dacă nu tratezi la timp acest simptom te poți confrunta ulterior cu ridurile timpurii și culoarea ternă a pielii. După cum am menționat mai sus, există terminații nervoase libere în epidermă. Prin urmare, stresul afectează direct deteriorarea funcțiilor antioxidante ale pielii și îmbătrânirea prematură a acesteia.

femeie care sufera de mancarimi pe mana din cauza nervilor

Reacția sub formă de prurit din partea sistemului nervos în timpul stresului experimentat servește ca un fel de protecție față de mediul extern

De asemenea, te poți ciocni cu pierderea părului. Terminațiile nervoase sunt situate în jurul bazei părului. Sub influența stresului, comprimă foliculul de păr, ceea ce îi afectează negativ nutriția. De aceea, în perioadele dificile ale vieții observăm căderea activă a părului.

Mâncărimi pe piele pe sistem nervos sunt doar unul dintre mulțimea de semne care îți indică o problemă pe sistem nervor. Trebuie să știi că pielea iubește odihna. Prin urmare, lucrul cu starea ta interioară, umplerea ritualurilor de îngrijire a corpului tău și iubirea necondiționată pentru tine însuți este cea mai sigură cale către o piele sănătoasă și radiantă.

femeie care sufera de mancarimi pe mana din cauza nervilor

Trebuie să știi că pentru pruritul pe nervi sunt caracteristice roșeața zonei pielii și umflare din cauza zgârieturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
31 iulie 2024
31 iulie 2024