Prima pagină » Sanatate » Mâncărimi în zona intimă tratament acasă. Ameliorează simptomele de uscăciune cu leacuri bătrânești

Mâncărimi în zona intimă tratament acasă. Ameliorează simptomele de uscăciune cu leacuri bătrânești

05 ian. 2023, 15:00,
în Sanatate

Nimeni nu ar contesta faptul că senzațiile de mâncărime în zona intimă necesită un tratament acasă. Acest simptom este extrem de neplăcut și apare dorința de a scăpa de acesta cât mai curând fără de a merge la un specialist. Astfel, pe lângă medicația prescrisă de ginecolog, puteți folosi și băi de plante medicinale.

Acestea vor ajuta la reducerea umflăturilor, vor ameliora iritațiile și vor avea un efect dezinfectant. De asemenea, remediile populare sunt o opțiune excelentă dacă nu puteți merge încă la medic și simptomele neplăcute vă deranjează foarte mult. Foarte indicate sunt dacă suferiți de o iritare provocată de epilare.

Mâncărimi în zona intimă tratament acasă. Rețete populare pentru ameliorarea disconfortului

Principalul avantaj al remediilor populare constă în faptul că acestea au o acțiune extrem de „moale”. Astfel de remedii sunt foarte greu de supradozat, așa că fac parte din categoria celor relativ sigure. Remediile populare sunt, de asemenea, indispensabile în timpul sarcinii și alăptării, când administrarea medicamentelor tradiționale este foarte nedorită.

Atunci când apar simptome de uscăciune, mâncărime și arsură în zona genitală externă, se folosesc infuzii de plante. Ele se adaugă la băile calde de șezut, care trebuie folosite zilnic. Acestea pot fi aplicate și  local. Pentru a ameliora durerea este indicat să folosiți decoctări calde de salvie, calendulă și mușețel.

Se toarnă trei lingurițe de salvie pisată, o linguriță de ulei de calendulă și flori de mușețel peste un pahar de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de o oră. Se amestecă cu o soluție de scoarță de stejar. Folosiți amestecul ca o loțiune dimineața și seara.

Cum să folosești un decoct de mușețel pentru baie sau irigare?

Folosiți 400 ml de apă clocotită și 1 lingură de flori de mușețel. Decoctul trebuie fiert timp de 5 minute la foc mic și apoi răcit. Acest decoct este potrivit pentru spălături. Acestea pot fi efectuate zilnic, timp de o săptămână, precum și pentru a fi adăugate la baie.

De asemenea, de mare ajutor este și o infuzie de rădăcină de măghiran și rădăcină de bujor sălbatic. Infuzia se prepară prin fierberea la aburi la o linguriță de pulbere obținută din rădăcină uscată de măghiran și rădăcină de bujor sălbatic. Veți avea nevoie de 250 ml de apă clocotită. Infuzia se ține apoi la foc mic timp de 5 minute și se infuzează timp de 3 ore. Amestecul cald este potrivit pentru spălături sau pentru a fi adăugată la o baie de șezut.

Urzicile sunt cunoscute ca fiind o modalitate excelentă de a ameliora mâncărimile și inflamațiile. Decoctul din florile sale, în proporție de 1 lingură la un pahar de apă clocotită, se prepară prin fierbere la foc mic timp de 2-3 minute. Decoctul se folosește pentru spălături o dată pe zi.

Pentru a scăpa de mâncărimi în zona intimă folosind un tratament acasă sunt indicate procedurile precum irigarea cu ser de lapte sau cu o soluție slabă de oțet de cidru de mere. Cu condiția ca femeia să fie conștientă de existența unei infecții cu drojdie, stropirea cu o soluție ușor acidă poate fi adecvată. Cu toate acestea, nu trebuie să se abuzeze de această metodă de tratament, deoarece poate duce la perturbări grave ale microflorei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *