Prima pagină » Sanatate » Mâncărimi în zona genitală tratament naturist: Cum să ameliorezi rapid disconfortul

Mâncărimi în zona genitală tratament naturist: Cum să ameliorezi rapid disconfortul

09 mart. 2022, 10:50,
BZI.ro, în Sanatate

Multe dintre femei care suferă de colpită vindecă mâncărimile în zona genitala prin tratament naturist. Colpita este o inflamație a mucoasei vaginale. De asemenea, factorii de risc pot fi afecțiuni în care este lezată flora vaginală. Precum și boli ale sistemului endocrin, administrarea de antibiotice, reacții alergice la alimente.

Colpita vaginită este adesea prezentă la femei aflate la vârsta fertilă. În timpul menopauzei, apare colpita atrofică. Aceasta se combină cu boli inflamatorii ale organelor genitale externe. Factorul provocator este de cele mai multe ori încălcările ale microflorei vaginale, modificările endocrine hormonale, inclusiv, legate de vârstă. De asemenea, afecțiunea se poate manifestă și din cauza unui proces inflamator în pelvisul mic, utilizarea prelungită a antibioticelor, nerespectarea regulilor de igienă personală în timpul actului sexual sau scăderea imunității.

o femeie care se tine de zona intima din cauza mancarimilor genitale

Când apar simptome de uscăciune, mâncărime și arsură la nivelul vulvei, se folosesc infuziile de plante

Simptomele manifestării colpitei vaginale: Primele semne că suferi de această afecțiune

Colpita în stadiul acut se desfășoară în mod foarte accentuat. Printre primele simptome sunt mâncărimea și arsura, precum și durere în timpul actului sexual. De cele mai multe ori secreția este abundentă și poate fi amestecată cu sânge. Unele femei prezintă chiar scurgeri vaginale urât mirositoare.

Cu siguranță nimeni nu va nega că senzația de mâncărime și arsură la nivelul organelor genitale este un lucru extrem de neplăcut. Doar un ginecolog poate identifica cu exactitate cauza care a provocat disconfortul vaginal. În acest caz, medicul va putea prescrie imediat un tratament adecvat, care va ajuta să faci față rapid simptomelor neplăcute.

De asemenea, și remediile naturiste te vor ajuta la ameliorarea umflăturilor, ameliorarea iritației, având un efect dezinfectant. De asemenea, tratamentul cu remedii populare este o opțiune grozavă dacă tot nu poți obține o programare la medic, iar simptomele neplăcute provoacă multă anxietate.

o femeie care se tine de zona intima din cauza mancarimilor genitale

Colpita în stadiul acut se desfășoară în mod foarte accentuat

Mâncărimi în zona genitală tratament naturist: Cele mai eficiente remedii

Când apar simptome de uscăciune, mâncărime și arsură la nivelul vulvei, se folosesc infuziile de plante. Acestea se adaugă in băile calde de șezut, care trebuie aplicate zilnic, și se folosesc și pentru loțiunile care au efect local.

Pentru a ameliora disconfortul utilizează decocturi calde de salvie, galbenele și mușețel. Trei lingurițe de salvie tocată, o linguriță de ulei de galbenele și flori de mușețel se toarnă un pahar cu apă clocotită și se lasă să fiarbă timp de o oră. Se amestecă cu soluție de scoarță de stejar. Utilizați amestecul rezultat ca loțiune dimineața și seara.

Decocturile de mușețel pentru baie se pregătesc folosind o lingură de flori de mușețel la care se toarnă 400 ml de apă clocotită. După aceea, bulionul se fierbe timp de 5 minute la foc mic și se răcește. Acest decoct este potrivit pentru duș zilnic timp de o săptămână, precum și pentru adăugare la baie. La fel de indicat este și rădăcina de pătrunjel. Infuziile din aceasta administrate pe cale orală te vor ajuta să calmezi inflamația.

o femeie care se tine de zona intima din cauza mancarimilor genitale

Aceasta se combină cu boli inflamatorii ale organelor genitale externe

Infuzie de rădăcină de Maryina și rădăcină de bujor sălbatic. Infuzia se prepară prin fierbere la abur a unei lingurițe de pulbere obținută din rădăcină de marina uscată și rădăcină de bujor sălbatic. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de 250 ml de apă clocotită. După aceasta, infuzia trebuie ținută 5 minute la foc mic și insistată timp de 3 ore. Infuzia caldă este potrivită pentru duș sau adăugare la o baie de șezut.

Pentru a calma mâncărimile în zona genitală printr-un tratament naturist este bine să faci bai de șezut. De asemenea, foarte eficientă este infuzia de flori de urzică. După cum bine știți, urzica este un remediu excelent care ameliorează mâncărimea și inflamația. Un decoct din florile ei în proporție de o lingură pe pahar de apă clocotită se prepară prin fierberea la foc mic timp de 2-3 minute. Decoctul se folosește pentru dușuri.

o femeie care se tine de zona intima din cauza mancarimilor genitale si are o floare in mana

Colpita vaginită este adestea prezentă la femei aflate la vârsta fertilă. În timpul menopauzei, apare colpita atrofică


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *