Prima pagină » Sanatate » Mâncărimi în urechi tratament naturist. Cele mai frecvente cauze care provoacă deranjul

Mâncărimi în urechi tratament naturist. Cele mai frecvente cauze care provoacă deranjul

12 apr. 2022, 12:40,
BZI.ro, în Sanatate

Pentru a scăpa de mâncărimi în urechi poți folosi un tratament naturist. Cauza mâncărimii urechilor poate fi un fenomen complet inofensiv. De cele mai multe ori, disconfortul apare din cauza pătrunderii apei, iritația sau acumularea de ceară. Există momente în care zgârierea obișnuită poate deveni un semnal pentru dezvoltarea unei boli în corpul uman. Otomicoza, otita medie, diabetul zaharat și alte afecțiuni pot provoca acest disconfort.

Mâncărimea urechii poate provoca scurgeri purulente, durere, congestionare, amețeală și chiar pierderea auzului. Etiologia are o relație directă cu caracteristicile individuale ale unei persoane. Bețișoarele selectate incorect în timpul curățării auriculei pot forma răni în care pătrunde sulful și provoacă disconfort. Mâncărimea sub influența condițiilor meteorologice, igiena insuficientă, iritanții externi este ușor de depășit. Este suficient să analizezi circumstanțele și să corectezi situația. Dar dacă suferi de mâncărime la exterior din cauza unor probleme dermatologice sau boli de diverse etiologii, îngrijirea medicală este indispensabilă.

grafica un barbat care se tine de ureche din cauza disconfortului provocat de mancarime

Pentru ameliorarea mâncărimii, din cele mai vechi timpuri se folosea mușețelul

Mâncărimi în urechi tratament naturist. Cum să scapi de disconfort și să ameliorezi simptomul

Acasă, poți scăpa cu ușurință de mâncărimile din urechi aplicând ceea ce este în bucătărie sau în dulapul cu medicamente. Dintre metodele comune, următoarele rețete sunt considerate cele mai eficiente.

Ia un Q-tip și scufundă-l în 6% de oțet. Ar trebui să ștergi canalul urechii timp de câteva zile. Timp de trei ori pe zi. Este important să nu exagerezi cu ștersul acestora.

femeie care tine un deget in ureche din cauza mancarimii de care sufera

Acasă, poți scăpa cu ușurință de mâncărimile din urechi aplicând ceea ce este în bucătărie sau în dulapul cu medicamente

Un alt remediu foarte recomandat este bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient cu siguranță se regăsește în fiecare bucătărie fiind extrem de eficient pentru tratarea mai mult boli. Pentru pregătirea medicamentului trebuie să diluezi bicarbonat de sodiu în 100 de mililitri de apă caldă. Apoi trebuie să picuri soluția preparată câte 5 picături în urechea dureroasă de trei ori pe zi.

Uleiul de usturoi, care este ușor de preparat, ajută la eliminarea mâncărimii urechilor. Curăță trei căței de usturoi din coajă. Ulterior, trebuie să fierbi 50 de mililitri de ulei vegetal, apoi să adaugi usturoi și să lași la infuzat o zi. Înmoaie un tampon de bumbac în uleiul finit și introdu în ureche peste noapte. Dimineața se scoate compresa și se pune una nouă seara.

Leacuri bătrânești pentru ameliorarea mâncărimii. Mușețelul și piroxidul de hidrogen

Pentru ameliorarea mâncărimii, din cele mai vechi timpuri se folosea mușețelul. Un decoct de mușețel se prepară în felul următor. 10 grame de mușețel medicinal necesită un pahar cu apă. Înainte de utilizare, se filtrează și se picură în urechea dureroasă cu 3-4 picături calde o dată. În câteva minute, amestecul pătrunde înăuntru, apoi este eliminat.

Peroxidul de hidrogen este un instrument indispensabil care ajută nu doar la eliminarea mâncărimii, ci și dezinfectează pielea, reduce arsurile și durerea. Pentru 1 lingură de apă ai nevoie de 15 picături de medicament. Urechea bolnavă se instilează cu patru picături, apoi după un sfert de oră se spală bine cu apă.

persoana care tine cu mana urechea unei alte persoane

Mâncărimea sub influența condițiilor meteorologice, igiena insuficientă, iritanții externi este ușor de depășit

Remediile populare sunt mai inofensive și în 95% din cazuri nu vor putea face rău. Însă, trebuie să știi că atunci când suferi de mâncărime la nivelul urechile este important să se determine cauza apariției disconfortului. Terapia trebuie prescrisă de un medic după o examinare amănunțită. Acest lucru te va ajuta la evitarea dezvoltării reacțiilor alergice și a altor complicații.

Dacă ai aplicat pentru mâncărimi în urechi un tratament naturist și nu există scurgeri, atunci ar trebui să cureți cu atenție canalul cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen. De asemenea, trebuie să știi că mâncărimea cauzată de o insectă sau de un obiect străin nu se va trata singură. În acest caz, este necesar ajutorul unui specialist. Dacă urechile nu doar suferă de mâncărime, ci și dor, atunci ar trebui să vizitezi un medic ORL. Medicul va efectua un examen și va prescrie un medicament sub formă de picături sau unguent.

femeie care tine un deget in ureche din cauza mancarimii de care sufera

Bețișoarele selectate incorect în timpul curățării auriculei pot forma răni în care pătrunde sulful și provoacă disconfort


Leacuri băbești pentru bătături: Cum să scapi de durere în mod natural

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *