Prima pagină » Culinar » Mâncărică de linte și dovleac și pătrunjel tocat
Mâncărică de linte și dovleac și pătrunjel tocat

Mâncărică de linte și dovleac și pătrunjel tocat

15 ian. 2021, 11:00,
în Culinar

O reţetă fără carne astăzi, în meniu. Îţi propun mâncărică de linte și dovleac. Este o combinație savuroasă şi sănătoasă. Nici nu o să simţi lipsa cărnii. În plus, e o sursă bună de proteine.

Când pui lintea la fiert, ai grijă să folosești o oală mai mare. Lintea își mărește volumul și trebuie să aibă spațiu suficient. Testează rețeta măcar o dată și vei vedea că dă dependență. Are gust bun, se face ușor și ține și de saț.

 Ingrediente:

  • 300 g linte
  • 1 ceapă
  • 500 g dovleac curăţat de coajă
  • 500 ml supă de legume sau de pui
  • 2 roşii
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să speli lintea în mai multe ape. Apoi pune-o la fiert, într-o oală mai mare. Din momentul în care dă în clocot, las-o să fiarbă 5 minute. Urmează să o strecori şi să o laşi deoparte.

Curăţă şi căleşte ceapa. Când devine transparentă, pune dovleacul peste ea. Dovleacul trebuie să fie tăiat în cubuleţe. Soteaza-le împreună în jur de 4-5 minute.

Adaugă apoi lintea, supa de pui ori de legume, piperul, sarea şi roşiile tăiate cubuleţe. Amestecă uşor şi lasă să fiarbă până când legumele sunt bine făcute. Serveşte aceasta mâncărică de linte şi dovleac cu pătrunjel tocat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 noiembrie 2024
22 noiembrie 2024