Prima pagină » Culinar » Mâncărică de fasole galbenă cu usturoi. Un preparat ideal în zilele de post

Mâncărică de fasole galbenă cu usturoi. Un preparat ideal în zilele de post

21 sept. 2023, 10:20,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un deliciu sănătos și sățios, putem face rapid o mâncărică de fasole galbenă cu usturoi. Aceasta este bogată în vitamine și este recomandată nu doar în zilele cu restricții alimentaare, ci și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos. Iată rețeta pentru un preparat ideal în zilele de post.

Mâncărică de fasole galbenă cu usturoi

Cânnd vine vorrba de preparatele culinare de post, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru iubitorii de delicii sățioase, sănătoase și ușor de făcut este mâncărica de fasole galbenă cu usturoi.

Fasolea galbenă cu usturoi are o aromă aparte și poate fi servită ca atare, dar poate fi considerată garnitură pentru o friptură fragedă și suculentă. Fasolea galbenă are o dulceață aparte spre deosebire de cea verde, iar preparatele culinare sunt adevărate delicii.

Mâncărica de fasole galbenă are o textură fragedă și ușor crocantă, iar dacă adăugăm câteva arome, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat savuros. Pe lângă această mâncare, putem face pentru cei dragi și o musaca grecească. Aceasta este ideală la mesele festive, dar poate fi făcută la orice ocazie, chiar și de post.

Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcute ca pe vremea bunicii, perfectă este o tochitură moldovenească. Aceasta se servește cu mămăliguță caldă și murături, fiind un adevărat spectacol culinar la mesele de sărbătoare în familie.

Rețeta cu care vei pregăti un preparat savuros

Pentru o mâncărică delicioasă și aromată de fasole galbenă cu usturoi vom avea nevoie de 1 kg de fasole galbenă păstăi, 2 căței de usturoi, ulei pentru gătit, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală fasolea galbenă apoi se lasă la scurs. După aceea se rupe în bucăți potrivite. Într-o tigaie adâncă se pune ulei, iar când se încinge se adaugă fasolea galbenă și se lasă la călit ușor, amestecând să nu se lipească. Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se pune usturoiul tocat. Se lasă mâncărica de fasole galbenă la foc mic pentru a avea la final o textură fragedă și moale. Mâncărica de fasole galbenă mai poate fi făcută și cu ceapă, cu unt, cu parmezan, iar pentru un plus de savoare putem folosi pătrunel sau busuioc. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Fasolea galbenă cu usturoi are numeroase beneficii pentru organism. Acest deliciu culinar este bogat în vitamine și fibre, îmbunătățește digestia, stimulează sistemul imunitar și contribuie la menținerea sănătății inimii.

Mâncărica de fasole galbenă cu usturoi este gustoasă, sănătoasă și se pregătește ușor, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative. Fasolea galbenă poate fi conservată și pentru iarnă la borcan alături de alte bunătăți din cămară. Gospodinele au grijă să pregătească pentru sezonul rece murături, zacuscă, dulceață și multe altele. Fasolea păstăi poate fi congelată, păstrată la borcan sau folosită ca ingredient de bază pentru o ciorbă de legume delicioasă și aromată, făcută după rețeta bunicii.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`