Prima pagină » Culinar » Mâncărică de ardei copți. Rețetă franțuzească pentru a pregăti deliciul culinar

Mâncărică de ardei copți. Rețetă franțuzească pentru a pregăti deliciul culinar

10 oct. 2022, 11:09,
în Culinar

Puteți pregăti o delicioasă mâncărică de ardei copți chiar pe o tavă. Acesta este cel mai simplu mod de a găti acest fel de mâncare. Este ușor să tai legumele, să le pui în cuptor și să îți vezi de treabă. În aproximativ o oră, deliciul culinar din legume este gata.

Pentru a pregăti unul dintre cele mai adorate de întreaga familie feluri de mâncare vei avea nevoie de 3 vinete, 3 ardei grași, ulei de floarea-soarelui, 2 cepe, 400 g roșii la conservă,  sare, piper după gust și o grămadă mare de verdețuri. Astfel, printre verdețurile necesare vei avea nevoie de pătrunjel, coriandru și mărar. De asemenea, este bine să adaugi în felul de mâncare și 2 căței de usturoi.

legume coapte langa o felie de paine intr-o farfurie

Legumele din această rețetă pot fi servite ca atare sau ca garnitură la carne

Mâncărică de ardei copți. Cu ce să servește felul de mâncare

Se spală vinetele, se taie cozile legumelor după care se taie pe lungime vinetele în felii subțiri. Acestea se ung cu ulei de floarea-soarelui și se dau la cuptor. Întoarceți vinetele în timpul gătitului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți. Dacă preferați, prăjiți vinetele într-o tigaie.

Se taie ardeii în fâșii, se ung cu ulei și se coc în cuptor timp de 10-15 minute la 210 grade. Se taie ceapa în jumătăți de inele și se prăjește într-o tigaie timp de 10 minute, amestecând din când în când.

Adăugați roșiile, amestecați și fierbeți timp de 6-7 minute la foc mic, până când sosul se îngroașă. Se adaugă vinetele și ardeii copți, usturoiul și ierburile aromatice. Se asezonează cu sare și piper. Se amestecă ușor și se lasă să fiarbă la foc mic încă 5-7 minute. Mâncărica se servește cu pâine crocantă. Legumele din această rețetă pot fi servite ca atare sau ca garnitură la carne.

mai multe legume copate intr-o tava

În aproximativ o oră, deliciul culinar din legume este gata

Rețeta franțuzească pentru a pregăti celebra tocăniță. Ingredientele necesare

Aceasta este o delicioasă tocană de legume franțuzească, compusă din vinete, dovlecei, ardei grași, roșii, ceapă și usturoi. Este perfectă pentru cei cărora le place să mănânce gustos și sănătos. În plus, tocănița este o modalitate excelentă de a folosi în mod interesant legumele de sezon.

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 5 linguri de ulei de măsline în cantitate de 700 gr. Din legume trebuie să folosești vinete, tăiate în cuburi mari, condimentate cu sare și piper negru măcinat. De asemenea, vei avea nevoie de 700 g de dovlecei, tăiați în cuburi mari și o ceapă medie, tăiată și ea în cuburi. Pentru o aromă mai deosebită se folosesc 2 căței de usturoi.

Aceștia trebuie tocați mărunt și adăugați la legume alături de 2 crenguțe de cimbru proaspăt, o frunză de dafin și 450 g de roșii, tăiate în cuburi mari. Nu uita și de principalul ingredient. Astfel, vei avea nevoie de un ardei mare,  tăiat în cuburi mari și 5 g de busuioc, tăiat în fâșii subțiri

vanata coapta taiata pe un fund de lemn langa mai multe tacamuri

Chiar înainte de servire, se adaugă busuiocul

Modul corect de preparare a delicioasei combinații din legume

Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu spre mare. Adăugați vinetele, asezonați-le generos cu sare și piper și apoi prăjiți-le, amestecând din când în când, timp de aproximativ 2 minute, până se rumenesc.

Se transferă vinetele într-un castron mare. Se mai toarnă încă 2 linguri de ulei în tigaie. Se adaugă dovleceii, se condimentează și adaugă generos piper. Se rumenesc și ele aproximativ 2 minute și se pun într-un castron împreună cu vinetele. Reduceți focul la mediu-jos. Adăugați încă o lingură de ulei în tigaie și prăjiți ceapa timp de 6-8 minute, amestecând din când în când. Aveți grijă să adăugați sare și piper la ceapă.

De asemenea, nu uitați să adăugați usturoiul, cimbrul și frunza de dafin la ceapă și gătiți până când se fragmentează, aproximativ 30 de secunde. Se adaugă roșiile și ardeii grași. De asemenea, întoarceți vinetele și dovleceii în tigaie, amestecați ușor. Amestecul se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic. Fierbeți tocănița la foc mic, amestecând din când în când, timp de 20 de minute până la 1,5 ore.

Timpul de gătire depinde de consistența pe care doriți să o aibă mâncărică de ardei copți. Un timp de fierbere mai îndelungat va transforma legumele într-o masă aproape omogenă. Spre final, se îndepărtează frunza de dafin și crenguțele de cimbru. Chiar înainte de servire, se adaugă busuiocul. Se gustă tocănița și se condimentează cu sare și piper, după caz. Se servește tocănița, stropind fiecare porție cu mult busuioc și un strop de ulei de măsline.

o tigaie cu mancarica din legume langa mai multe legume proaspete

Întoarceți vinetele în timpul gătitului pentru a se rumeni uniform pe ambele părți

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
"Bubuitură mare de tot. Am crezut că a căzut tavanul". Băut bine, un şofer din Mehedinţi a ajuns cu maşina în poarta unei case
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Băsescu, trădat de cine nu se aștepta. Toată lumea aștepta asta
SportpeSurse
Rapid l-a dat afară ACUM, dar „BOMBA BOMBELOR” urmează: Semnează cu MAREA RIVALĂ
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Era retragerilor de la bancomat devine istorie. Cum faci rost de numerar dacă îți ții economiile pe card
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 aprilie 2025
25 aprilie 2025