Prima pagină » Culinar » Mâncare rapidă de seară: Cum să pregătești cele mai delicioase rețete

Mâncare rapidă de seară: Cum să pregătești cele mai delicioase rețete

24 ian. 2022, 13:14,
în Culinar

Fiecare gospodină vrea să gătească seara ceva rapid și ușor, întrucât nu vor să petreacă foarte mult timp în bucătărie. O mâncare rapidă de seară este tot ceea ce ne dorim după o zi lungă de muncă.

Desigur că sunt numeroase rețete rapide și sănătoase, însă, cumva, tot la clasicul sandwich ajungem. Cel mai important aspect e să țineți cont de o alimentație corectă, care presupune proteine și grăsimi sănătoase.

masa in familie

O mâncare rapidă de seară este tot ceea ce ne dorim după o zi lungă de muncă

Mâncare rapidă de seară: Rețete rapide cu puține calorii

Cu toții ne dorim seară să ne băgăm cât mai repede în pat după ce am avut parte de o cină sănătoasă și rapidă. Pentru gospodinele care doresc să-și impresioneze familia, cea mai bună alegere sunt vinetele la grill cu salată de roșii și ardei. O altă rețetă potrivită este salata de avocado pe pâine, iar pentru cei nemulțumiți, chiftelele la cuptor nu dezamăgesc niciodată.

Vinete la grill

Una dintre rețetele gata în mai puțin de o oră este reprezentată de vinetele la grill cu ardei și salată de roșii. Această rețetă poate fi preparată cu ajutorul unor alimente ușor de găsit, și anume un kg de vinete, o lingură coriandru, două linguri suc de lămâie, două linguri oțet, o cană de ulei de măsline extravirgin și încă două linguri de ulei separate, trei ardei iuți mici, un sfert de cană cu iaurt grecesc și două linguri de lapte.

Pentru început, trebuie să tăieți vinetele pe lung, nu foarte groase, și apoi să le ungeți cu uleiul de măsline pe care l-ați pus în cană. Următorul pas este să tăiați fin ardeii iuți și să-i presărați peste feliile de vinete. Peste acestea, puteți să presărați și coriandrul cu sarea, iar apoi să le lăsați pe grill-ul pe care l-ați preîncălzit.

trei vinete langa o salata de rosii asezate pe o farfurie

Una dintre rețetele gata în mai puțin de o oră este reprezentată de vinetele la grill cu ardei și salată de roșii

În timp ce țineți vinetele la grill, puteți să amestecați într-un bol ardeii iuți, sucul de lămâie, oțetul și ultimele trei linguri de ulei. După acest pas, adăugați roșiile și amestecați totul. Luați alt bol și amestecați laptele cu iaurtul grecesc.

După ce vinetele sunt gata, așezați-le pe un platou și peste ele adăugați salata de roșii. Asezonați această rețetă cu amestecul de iaurt cu lapte și puteți pune și câteva frunze verzi.

Salată de avocado pe pâine

Această rețetă este folosită de toate persoanele care vor să țină o dietă sănătoasă și să nu se îngrașe. De asemenea, este o gustare rapidă și potrivită de seară, pe care o poate face oricine.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de 1 avocado, patru roșii cherry, un cățel de usturoi, trei linguri de suc de lămâie, două felii de pâine (puteți să alegeți integrală), sare și piper.

Modul de preparare al acestei gustări este foarte simplu. Pentru început, trebuie să pisați avocado-ul, iar în acest amestec, adăugați roșiile cherry, sucul de lămâie, sarea, piperul, ulei de măsline, o lingură de făină, 1 lingură de pesmet și cățelul de usturoi mărunt.

În final, după ce ați amestecat totul și ați asezonat după gust, puteți să o puneți două felii de pâine, de preferat integrală și să o serviți cu ceai.

salata de avocado pe paine asezata pe o masa

Această rețetă este folosită de toate persoanele care vor să țină o dietă sănătoasă și să nu se îngrașe

Chiftele la cuptor cu orez și ton

Chiftele la cuptor cu orez și ton este rețeta perfectă pentru o seară liniștită de sâmbătă în care vrei să vizionezi cel mai nou serial. Pentru această gustare, aveți nevoie de 150 grame de orez, două conserve de ton, un ou, 100 grame de brânză pe care o dați pe răzătoare, patrul linguri de pesmet, făină, sare, paprika.

Primul pas al preparării este să amestecați într-un bol orezul pe care l-ați fiert, tonul din cele două conserve, pătrunjelul tocat mărut, usturoiul mărunt, 2 linguri de pesmet, lingura de făină, paprika, sarea și piperul.

Este important ca uleiul din ton să fie scurs, dar păstrat pentru că urmează să-l puneți pe chifteluțele așezate în tavă.

Se omogenizează compoziția și o asezonați cu sare și piper după gust.

După acest pas, puteți să formați chifteluțele după mărimea pe care o doriți și le dați prin pesmetul rămas și anume cele două linguri.

Urmează să puneți chifteluțele pe hârtia de copt și peste ele uleiul din conserva de ton.

Le puneți la copt la cuptorul deja preîncălzit la 180 de grade și le lăsați aproximativ 30 de minute.

chiftele cu orez intr-un bol pe masa

Chiftele la cuptor cu orez și ton este rețeta perfectă pentru o seară liniștită de sâmbătă

Secretele unei pâini de casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`