Tot mai multe gospodine doresc să învețe rețete de mâncare franțuzească. În fiecare an, Franța este lider pe lista celor mai vizitate țări din lume. Nu e de mirare, pentru că această țară este un adevărat paradis pentru turiști. Deosebit de populară este bucătăria franceză, care de-a lungul secolelor de dezvoltare a devenit un ideal pentru gurmanzi.
Bucătăria națională a Franței are diferențe regionale, deoarece fiecare colț al țării are propria sa aromă și propriile rețete elaborate timp de câteva zici de ani. Pentru a înțelege frumusețea mâncărurilor tradiționale franceze, trebuie să călătoriți în toată țara. Este greu de argumentat rafinamentul și versatilitatea bucătăriei franceze. Fiecare regiune istorică a Franței are propriile sale feluri de mâncare tradiționale, ale căror rețete au fost transmise din generație în generație timp de secole. Însă, de cele mai multe ori, gospodinele caută rețeta autentică franceză a supei de ceapă franceze. Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai populare printre turiști, la fel precum și vinul francez. Savoarea bogată a acestui fel de mâncare este dată nu de bulionul de pui sau de carne pe care este gătit, ci de ceapa călită. Pentru tenta picantă, la supa aproape gata se adaugă vin alb sec sau coniac.
Mâncare franțuzească. Una dintre cele mai populare delicii a acestei culturi
La servire, supă de ceapă este adesea suplimentată cu brânză tare și pâine prăjită albă. Orice restaurant francez oferă vizitatorilor săi o supă de ceapă parfumată, dar fiecare bucătar are propriile secrete în prepararea acestui fel de mâncare simplu.
Pentru a pregăti acasă acest fel de mâncare francez vei avea nevoie de făină de grâu aproximativ o linguriță, de 1,2 litri de apă, sare și piper după gust, baghetă franțuzească pe care o poți coace chiar acasă. De asemenea, vei avea nevoie de două cepe mari și 50 de g de unt.
Întâi de toate pentru a pregăti supa trebuie să curățați 2 cepe mari, astfel încât să obții aproximativ 200 de grame de ceapă. Pentru a obține o consistență perfectă a supei franceze tăiați mai întâi ceapa în jumătate, apoi fiecare jumătate în inele subțiri. După care aceasta se fierbe cinci minute în apă clocotită pentru a scăpa de amărăciune și miros înțepător.
Este bine să cunoști și cum se fierbe corect ceapa pentru această supă delicioasă. Astfel, pentru a fierbe principalul ingrediente transferați ceapa într-o cratiță de 15 cm și prăjiți în 50 de grame de ulei la foc mare până când ceapa devine maro deschis, apoi adăugați o linguriță de făină și amestecați bine. Ceapa se prăjește încă un minut.
Pentru a pregăti această supă se toarnă un litru de apă, se adaugă câteva vârfuri de sare și două mai mici de piper negru măcinat. Gătiți cinci minute, apoi lăsați puțin bulionul să stea și asezonați după gust. Pune câteva felii de baghetă franțuzească uscată la foc pe fundul supei porționate și deasupra aproximativ 28 de grame de unt. Apoi turnați cu atenție supa deasupra cu o lingură, lăsând pâinea să se dizolve. Ulterior, supa poate fi servită alături de un tartar de vită dres cu un sos meunier.
Ratatouille. Rețeta originară din Nisa și Provence
Ratatouille este un fel de mâncare ușor de pregătit din legume originar din Nisa și Provence. Acest deliciu este extrem de popular în întreaga lume. Ratatouille franțuzească se prepară pe bază de vinete, dovlecei, cartofi, ardei, ceapă cu adaos de roșii, usturoi și ierburi de Provence. Principalul secret al gătirii acestui fel de mâncare este că toate ingredientele trebuie să fie prăjite separat și abia apoi înăbușite împreună. De asemenea, aceste legume pot fi servite cu sos vinegrette.
Astfel, pentru a pregăti deliciul francez vei avea nevoie de 2 ardei grași roșii, 2 dovlecei, o vânătă, 2 cepe, 4 roșii, 4 căței de usturoi, ulei de masline, 4 crengute de cimbru proaspăt, 2 linguri de pastă de roșii, însă acest ingredient este opțional. De asemenea, mâncarea trebuie sărată după gust și adăugate ierburi de Provence. Poți servi acest fel de mâncare alături de ciorbiță țărănească.
Din moment ce toate ingredientele sunt pregătite tăiați ceapa, ardeii fără semințe, dovlecelul, vinetele și roșiile în bucăți mari și tocați usturoiul. Dacă dovleceii sunt vechi, atunci este mai bine să îndepărtați pielea de pe ei și să îndepărtați mai întâi semințele.
Pentru a reuși să obții un gust senzațional al felului de mâncare roșiile trebuie să fie curățate de coajă. Pentru a face acest lucru, faceți tăieturi în formă de cruce pe vârfuri, scufundați legumele în apă clocotită timp de 30 de secunde, apoi acestea trebuie adăugate în apă cu gheață încă 30 de secunde. După aceea, coaja este ușor îndepărtată de pe legume.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare franțuzească prăjiți ceapa în ulei încins, apoi adăugați cimbru tocat. Când ceapa este moale se adaugă usturoiul, ardeii, dovlecelul și vinetele și se călesc, amestecând, la foc mediu 2-3 minute. Adăugați roșii, sare și pasta de tomate dacă doriți. Puteți adăuga ierburi provensale la ratatouille, acest amestec este ideal pentru prepararea lui. Deși legumele proaspete și cimbru oricum vor face felul de mâncare parfumat. Se fierbe legumele acoperite la foc moderat până se înmoaie.