Prima pagină » Culinar » Mâncare de urzici cu usturoi. Un preparat nelipsit de la masă în sezonul de primăvară

Mâncare de urzici cu usturoi. Un preparat nelipsit de la masă în sezonul de primăvară

29 mart. 2023, 13:18,
BZI.ro, în Culinar

Delicioasa mâncare de urzici cu usturoi este ideală în zilele de post, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat sănătos și sățios. Mâncarea de urzici cu usturoi este bogată în vitamine și ajută la revitalizarea organismului după iarnă. Acest deliciu culinar se face ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul este garantat. Iată rețeta unui preparat nelipsit de la masă în sezonul de primăvară.

Mâncare de urzici cu usturoi

Când vine vorba de preparatele cu urzici, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Este binecunoscut faptul că urzicile sunt bogate în vitamine și sunt recomandate celor care se află la dietă, dar și celor care vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Mâncarea de urzici cu usturoi este ideală în plin sezon de primvară, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom obține la final un preparat savuros și sănătos.

Pe placul multora dintre noi este și ciulamaua de urzici. Aceasta se face rapid, este sățioasă, sănătoasă și perfectă de servit în zilele de post. Dacă vrem să pregătim o mâncare de urzici ca la bunica, trebuie să avem în vedere câteva secrete din rețeta tradițională. De asemenea, în zilele de post putem face și niște delicii cu ciuperci. Pe lista preparatelor rafinate și gustoase se află și ciupercile umplute cu legume, carne și cașcaval.

Mâncarea de urzici cu usturoi este gustoasă, sănătoasă și sățioasă, fiind ideală mai ales în sezonul de primăvară pentru a revitaliza organismul. Pentru a obține la final un adevărat deliciu trebuie să folosim ingrediente alese cu grijă, urzici proaspete și condimente care să ofere preparatului un plus de savoare.

Rețeta cu care vei obține o mâncare gustoasă și sănătoasă

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare de urzici cu usturoi vom avea nevoie de 800 g de urzici, o ceapă, 5 căței de usturoi, două linguri de făină, 500 ml de apă în care au fiert urzicile, 3 linguri de ulei, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătesc urzicile. Acestea se spală și se pun la clocotit în două-trei ape apoi se scot, se lasă la scurs și se toacă mărunt. După aceea se curăță ceapa și usturoiul apoi se toacă și se călesc împreună într-o tigaie cu puțin ulei încins. Când ceapa și usturoiul capătă o textură ușor moale se adaugă făina și se amestecă bine.

După aceea se toarnă apa în care au fiert urzicile și se amestecă din nou. Se lasă să dea în clocot apoi se adaugă urzicile tocate. Se condimentează cu sare și piper și se mai lasă mâncarea la foc mic timp de 15 minute. Cu siguranță vom obține la final o mâncare gustoasă și sănătoasă. Acest preparat poate fi servit împreună cu mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă.

Mâncarea de urzici cu usturoi este gustoasă, sănătoasă și ideală de pregătit în zilele de post. Acest preparat este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024