Prima pagină » Culinar » Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

Mâncare de ștevie cu usturoi. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos

10 apr. 2023, 13:41,
BZI.ro, în Culinar

În zilele de post și nu numai putem pregăti rapid o mâncare de ștevie cu usturoi. Acest preparat se face ușor, avem nevoie de câteva ingrediente, însă la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Mâncarea de ștevie poate fi servită ca atare, dar la fel de bine poate fi mâncată ca garnitură pe lângă o friptură fragedă și suculentă. Iată rețeta cu care vei obține un preparat gustos și sănătos.

Mâncare de ștevie cu usturoi

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un preparat ușor, sățios, gustos și sănătos, ideală este o mâncare de ștevie cu usturoi. Aceasta este bogată în vitamine și este recomandată mai ales primăvara, când este necesară o revitalizare a organismului după sezonul rece. Mâncarea de ștevie cu usturoi este pe placul multora dintre noi și este benefică și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Mâncarea de ștevie cu usturoi poate fi făcută cu orez, simplă sau servită ca garnitură alături de o friptură savuroasă. Pentru acest preparat avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. În zilele de post, pe lângă acest deliciu putem face și niște sarmale de post după rețeta bunicii.

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete de post. Doamnele pregătesc în zilele cu restricții alimentare cea mai bună prăjitură cu mere de post. Aceasta este aromată, rafinată și ușor de făcut. Mâncarea de ștevie este alegerea perfectă în perioada postului, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat sățios, ușor și sănătos.

Cum să pregătești o mâncare delicioasă la tine în bucătărie

Pentru delicioasa mâncare de ștevie cu usturoi vom avea nevoie de 10 legături de ștevie, 2 legături de ceapă verde, 2 legături de usturoi, 2 linguri de făină, 2 linguri de pastă de tomate, 1 lingură de boia dulce, pătrunjel proaspăt, sare și piper după gust.

Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare, iar între timp se curăță ștevia de cotoare, se spală apoi se opărește în apa fiartă și luată de pe foc. Se păstrează două căni din zeamă apoi restul se aruncă. După aceea se curăță ceapa și usturoiul apoi se taie mărunt apoi se încinge cuptorul în care va fierbe mâncarea de ștevie.

Se pune puțin ulei la încins într-o tigaie apoi se adaugă ceapa și usturoiul pentru a se căli ușor. Se adaugă boiaua și făina împreună cu bulionul și se amestecă foarte bine. Se toarnă din zeama în care a fiert ștevia apoi se taie ștevia în fâșii și se pune în tigaie apoi se oprește focul. Se răstoarnă mâncarea de ștevie într-un vas ceramic și se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.

Vasul cu mâncare de ștevie cu usturoi se pune la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute până se formează deasupra o crustă. Când este gata, se scoate de la cuptor și se lasă la răcit apoi se servește împreună cu o pâine de casă pufoasă sau cu mămăliguță. Acest preparat merge perfect și ca garnitură pentru o friptură delicioasă.

Mâncarea de ștevie cu usturoi este delicioasă și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține la final un preparat savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *