Dacă te-ai hotărât să faci o pauză de la preparatele cu carne și ești în căutare de rețete culinare, poți încerca o mâncărică de spanac scăzut cu ceapă. Organismul are nevoie de detoxificare, dar și de un aport crescut de vitamine. De aceea, preparatele simple pe bază de verdețuri sunt la mare căutare.
Mâncărica de spanac este o rețetă rapidă pentru o masă deliciosă, fiind simplă și nutritivă. Aceasta îți va cuceri simțurile și va deveni rapid una dintre preferatele tale. Preparatul combină spanacul cu aroma intensă a cepei, oferind un gust delicios.
Mâncare de spanac scăzut cu ceapă
Printre cele mai nutritive verdețuri pentru organism se numără spanacul, urzicile, ștevia, loboda, leurda, ceapa verde și usturoiul verde. Toate sunt recomandate a fi incluse cât mai frecvent în alimentație, pentru un plus de sănătate. Sunt pline de vitamine și minerale și sunt foarte recomandate după sezonul rece, în care s-a consumat mai multă carne.
Verdețurile de acest fel pot fi folosite separat în preparate, dar pot fi și combinate. Cu cât adaugi mai multe într-o singură mâncare, cu atât beneficiile pentru sănătate vor fi mai însemnate. În plus, te vei bucura de o explozie de gusturi și arome într-o singură farfurie.
Pentru rețeta de spanac scăzut cu ceapă vei avea nevoie de 1 kg spanac verde; apă pentru opărit spanacul; 1 legătură de ceapă verde; 2-3 fire de usturoi verde; 3 linguri de ulei; 2 linguri de făină; 500 ml apă fierbinte; sare și piper după gust; 1/2 legătură de pătrunjel verde și 1/2 legătură de mărar verde.
Mai întâi, te vei ocupa de pregătirea spanacului. Acesta necesită curățarea frunzelor de pe tulpini, spălarea și scurgerea lor. Apoi, urmează un proces de blanșare scurtă a frunzelor. După ce spanacul este pregătit, vei pregăti un sos bechamel, cu ceapă și usturoi. În acest sos vei prepara spanacul, după ce îl vei opări.
Cum prepari acest fel de mâncare
Se pune o oală cu 1.5 litri de apă la foc. Apoi se separă frunzele de spanac de tulpini, se clătesc bine cu apă rece și se lasă într-o sită la scurt. Când apa din oală clocotește, adaugă ½ linguriță de sare și amestecă intens pentru a se dizolva. Apoi, adaugă frunzele de spanac și opărește-le doar pentru câteva secunde, atât cât să se înmoaie. Pune-le într-o sită, la scurs. După scurgere, toacă-le mărunt, cât sunt încă fierbinți.
Curăță ceapa verde și usturoiul verde, clătește-le și toacă-le în rondele. Apoi, pune-le la călit într-o cratiță cu ulei încins. Amestecă-le ușor cu o spatulă, pentru o pătrundere uniformă. Când sunt înmuiate bine, adaugă făina și amestecă intens, până când aceasta absoarbe tot uleiul din tigaie. Adaugă câte puțin din apa fierbine, amestecând continuu pentru omogenizare. Când sosul este preparat, adaugă frunzele de spanac tocate și amestecă-le bine prin sos.
Apoi, mai fierbe delicioasa mâncare de spanac cu ceapă verde și usturoi verde timp de4-5 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper. Înainte de a stinge focul adaugă și mărarul tocat mărunt, iar după stingerea focului, adaugă pătrunjelul tocat. Spanacul scăzut cu ceapă este o mâncare delicioasă și destul de ușor de preparat.