Majoritatea oamenilor consideră că mâncarea de regim fără prăjeli este plictisitoare. Însă, ce nu știu aceștia este că unele alimente sunt extrem de gustoase și sățioase. De aceea, în articolul de astăzi, ți-am pregătit câteva rețete ușoare și sănătoase, ideale de încercat dacă ții regim.
Pentru a ține regim, trebuie să știi care sunt alimentele pe care le poți consuma și cum să le combini, pentru a te putea bucura de arome senzaționale și de o stare de sănătate perfectă. Un regim alimentar echilibrat cuprinde consumul următoarelor alimente: fructe (mere, pere, banane, portocale, zmeură, căpșuni), legume (morcovi, spanac, ardei gras, ceapă, castraveți, varză, sparanghel, sfeclă), condimente (busuioc, salvie, pătrunjel), mirodenii gustoase (mentă, leuștean, cimbru) și carne (de pui și de pește, deoarece se digeră mai ușor și poate fi integrată în regim).
Mâncare de regim fără prăjeli: Rețete simple și rapide de preparat zi de zi
Cine spune că nu este ușor să consumi mâncare de regim fără prăjeli, se înșală amarnic. Ai nevoie doar de puțină pricepere și îndemânare, dar și de alimente sănătoase, pentru ca totul să iasă ca la carte.
Iată câteva exemple de rețete simple, numai bune de preparat dacă ții regim.
Supă-cremă de legume
Pune la fiert doi-trei morcovi, doi cartofi medii, un ardei gras, o ceapă și trei-patru căței de usturoi. După ce legumele au fiert, strecoară totul (nu uita să păstrezi o parte din apa în care au fiert) și pisează bine, până obții un piure fin.
Apoi, adaugă câte puțin din apa rămasă, până ajungi la textura pe care ți-o dorești. Supa poate fi mai lichidă sau mai densă, în funcție de preferințe. Se servește cu crutoane de pâine integrală.
Paste cu brânză dulce de vaci
Pune la fiert o cană de paste cu apă, cât să le acopere (pastele pot fi fierte și în lapte). După opt-zece minute, când pastele s-au înmuiat, le poți scoate pe o farfurie, peste care să presari puțină sare și brânză proaspătă de vaci. Nu uita să toci și câteva fire pe pătrunjel, pe care să le presari peste brânză.
Pilaf de orez cu piept de pui
Pune la fiert o ceașcă de orez, cu două cești de apă. Apoi, adaugă puțină sare (dacă îți este permis) și acoperă. După câteva minute, adaugă și puțin morcov, tăiat cubulețe. Lasă să fiarbă totul la foc mic.
Între timp, pune la fiert, într-o altă oală, un piept de pui, cu puțină sare. Când pilaful și pieptul sunt gata, le poți consuma împreună. În loc de pilaf, poți folosi ca și garnitură piure de cartofi sau paste.
Pește la cuptor
Alege un pește slab, proaspăt sau congelat și stai departe de peștele în conservă sau de cel afumat. Foarte buni sunt macroul, codul sau merluciul.
După ce ai curățat peștele, pune-l într-o tavă și adaugă puțină apă. Din când în când, mai adaugă puțină apă călduță, pentru ca peștele să fiarbă foarte bine, iar oasele să se înmoaie. Când s-a rumenit puțin, înseamnă că peștele este gata și îl poți scoate pe un platou. Poate fi consumat alături de o porție de pilaf.
Poftă bună!