Această mâncare de post rapidă este ideală pentru zilele în care nu puteți servi carne. Vinetele umplute cu roșii este un preparat vegan de origine turcească. Rețeta este gata în doar 30 minute, iar din ingredientele necesare veți obține patru porții delicioase.
În zilele de post, vă puteți confrunta cu lipsa ideilor pentru gătit. Deși nu puteți consuma carne, puteți opta pentru preparate la fel de gustoase. Pe lângă vinetele umplute cu roșii și ceapă, mai puteți încerca de asemenea și meniul de post pentru o săptămâna. Acesta vă va ajuta cu idei de preparate pentru a aproviziona organismul cu oligoelemente.
Mâncare rapidă de post, ingrediente necesare
Rețeta turcească de vinete umplute cu roșii și ceapă este un preparat rapid ce se gătește extrem de ușor. Aceasta este vegană și poate fi servită și în zilele de post. De asemenea, este sănătoasă fiind pregătită la cuptor. Nu are mult ulei și este ideală și pentru persoanele aflate la dietă. În sezonul cald, poate fi servită rece, având o savoare aparte.
Pentru a găti mâncarea de post rapidă aveți nevoie de 2 vinete medii, 2 roșii mai mari, o ceapă, 2 căței de usturoi, o ceașcă de ulei de măsline, un ardei iute și o jumătate de legătură de pătrunjel. Pentru condimentare veți folosi sare și piper după gust. Totodată, pentru copt veți mai avea nevoie de 3-4 linguri de ulei de măsline.
Cum se prepară vinetele umplute cu roșii și ceapă
Prima dată veți pregăti vinetele. Legumele vor fi spălate, curățate, apoi li se va scoate miezul. Acesta nu va trebui aruncat deoarece va fi folosit la umplutură. Vinetele vor fi presărate cu puțină sare, apoi vor fi lăsate la scurs. Ulterior, vor trebui prăjite în 3/4 din ceașca de ulei. Trebuie să fiți atenți să nu le rumeniți prea tare, astfel încât să fie ferme atunci când le apăsați. Restul uleiului va fi pus într-o tigaie unde se va căli ceapa tocată până va deveni aurie. Se va adăuga usturoiul mărunțit și ardeiul iute curățat de semințe și se lasă 30 secunde în timp ce amestecați continuu. După scurgerea timpului vor fi puse roșiile tocate în cuburi și se condimentează după gust cu sare și piper.
Ulterior, se pune și miezul de la vinete și se mai lasă pentru câteva momente la prăjit. După ce mâncarea de post este gata, se va lua de pe foc, apoi se va pune o legătură de pătrunjel tocat. Vinetele vor fi umplute cu compoziția obținută, apoi vor fi puse într-o tavă încăpătoare. Legumele vor fi stropite cu puțin ulei de măsline, peste care se toarnă 2 linguri de apă. Mâncarea va fi acoperită cu staniol, apoi va fi lăsată la cuptor timp de 35-45 minute. Acesta trebuie preîncălzit la 200 de grade. După ce sunt gata, pot fi servite reci sau calde.
Rețeta de mâncare de post rapidă poate fi pregătită oricând fiind foarte delicioasă. De asemenea, rețeta de vinete umplute cu roșii poate fi adaptată și poate conține carne tocată. Pentru deserturi puteți opta pentru cea mai bună cremă de post pentru tort.