Dovlecelul este una dintre cele mai bune legume ale verii. Are un gust racoritor si este extrem de sanatos. Fie ca alegem sa facem dovlecei pane, dovlecei gratinati ori mancarica de post cu dovlecei, aceste preparate minunate se fac rapid si au un gust delicios.
Ingrediente:
- 1 kg dovlecei
- 300 g rosii la conserva cubulete
- 1 legatura patrunjel
- 1 lamaie
- 2 cepe
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Pentru inceput, spala dovleceii si taie-i in felii subtire. Curata ceapa si tai-o marunt, la fel si patrunjelul. Pune o tigaie destul de mare pe foc cu 2 linguri de ulei si caleste ceapa pana se inmoaie. Adauga rosiile cubulete din conserva, sare si piper si dovleceii taiati feliute. Adauga coaja de la lamaie si acopera cu un capac. Lasa la fiert pana ce dovlecelul este gatit.Opreste focul si adauga patrunjelul si zeama de lamaie. Poti servi acest preparat cu paine proaspata si un sos de iaurt cu castraveti proaspeti.