Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Mancare de post cu arpacas: secretul celui mai bun pilaf cu arpacas
Mancare de post cu arpacas: secretul celui mai bun pilaf cu arpacas

Mancare de post cu arpacas: secretul celui mai bun pilaf cu arpacas

31 mart. 2016, 17:17,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:64692;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Arpacasul salveaza nu doar aparentele, transformand mancaruri cat se poate de banale intr-unele ce par sofisticate, dar este si cat se poate de potrivit pentru preparate de post. Iata o reteta de post cu arpacas, numai buna pentru aceasta perioada duhovniceasca.
Ingrediente: 
o cana arpacas
500 ml supa de legume
un fir de praz sau o ceapa
5 ciuperci 
100 g masline fara samburi 
2-3 linguri ulei 
sare 
piper 
o legatura patrunjel

Cum se prepara mancarica de ciuperci cu arpacas

 
Se alege arpacasul si se spala de mai multe ori, dupa care se fierbe in supa de legume, la foc mic, timp de 30 de minute. Intre timp, se curata si se taie prazul si ciupercile. Prazul taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri se calesc putin in ulei. Se adauga arpacasul aproape fiert, se amesteca usor si la final se adauga maslinele taiate marunte, conform ecuisine.ro. Ingredientele se lasa la fiert pentru alte 15 de minute. Dupa gust, se sareaza si se pipereaza mancarea si se serveste calduta, presarata cu patrunjel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024