Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:64692;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Arpacasul salveaza nu doar aparentele, transformand mancaruri cat se poate de banale intr-unele ce par sofisticate, dar este si cat se poate de potrivit pentru preparate de post. Iata o reteta de post cu arpacas, numai buna pentru aceasta perioada duhovniceasca.
Ingrediente:
o cana arpacas
500 ml supa de legume
un fir de praz sau o ceapa
5 ciuperci
100 g masline fara samburi
2-3 linguri ulei
sare
piper
o legatura patrunjel
Se alege arpacasul si se spala de mai multe ori, dupa care se fierbe in supa de legume, la foc mic, timp de 30 de minute. Intre timp, se curata si se taie prazul si ciupercile. Prazul taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri se calesc putin in ulei. Se adauga arpacasul aproape fiert, se amesteca usor si la final se adauga maslinele taiate marunte, conform ecuisine.ro. Ingredientele se lasa la fiert pentru alte 15 de minute. Dupa gust, se sareaza si se pipereaza mancarea si se serveste calduta, presarata cu patrunjel.