Prima pagină » Culinar » Mâncare de mărar cu pui. Un deliciu fraged și rapid pentru cină

Mâncare de mărar cu pui. Un deliciu fraged și rapid pentru cină

08 nov. 2022, 15:00,
în Culinar

O mâncare de mărar cu pui fraged și gustos gătită acasă în smântână este un deliciu adevărat. Se servește fierbinte. Sosul de smântână poate fi folosit ca garnitură. Delicatesa la cuptor se pregătește din picioare de pui marinate în iaurt natural cu mărar proaspăt.

Acesta este un fel de mâncare excelent pentru mesele în familie, făcut rapid și ușor. Puiul se dovedește a fi fraged și suculent.  În cazul în care nu aveți în frigider picioare de pui puteți folosi orice parte a acestuia. De asemenea, felul de mâncare poate fi servit cu orez sau cartofi tineri.

un bol cu picioare de pui pe o masa

În cazul în care nu aveți în frigider picioare de pui puteți folosi orice parte a acestuia

Mâncare de mărar cu pui. Cum să pregătești deliciul pe tigaie

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de file de pui în cantitate de 250 gr sau de picioare.  De asemenea, va trebui să folosești ceapă în cantitate de 70 gr, mărar în cantitate de 15-20 gr. Pentru a obține o carne fragedă folosește smântână în cantitate de 200 ml, de 10% grăsime. Nu uita să adaugi la carne și o lingură de ulei, sare și piper după gust.

Întâi de toate pregătiți ingredientele. Se curăță și se spală ceapa și se taie în jumătăți de inele. Tăiați fileurile de pui în bucăți mici sau scoateți pielea de pe picioarele puiului în cazul în care folosiți această parte. Dacă pielea este lăsată pe picioarele puilor, felul de mâncare va avea un gust ciudat și nu va fi atât de apetisant. De asemenea, puiul fără piele este mult mai dietetic, Multe gospodine cred că picioarele de pui este partea cea mai suculentă.

carne de pui cu marari si ceapa pe o farfurie langa mai multe condimente

Delicatesa la cuptor se pregătește din picioare de pui marinate în iaurt natural cu mărar proaspăt

Se spală, se usucă și se toacă mărarul. După care se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa și fileurile de pui, se prăjesc câteva minute. Se gustă și se asezonează cu mărar, sare și piper. Se toarnă smântâna în tigaie. Țineți puiul timp de 10 minute la foc mic. Astfel, respectând doar câțiva pași simplu puiul în sos de mărar este gata.

Felul de mâncare poate fi pregătit și la cuptor. Ce formă să alegi?

Pentru a pregăti felul de mâncare la cuptor se unge o tavă de copt. Unele gospodine folosesc o tigaie normală, cu puțin ulei. Pe aceasta se aranjează picioarele sau pieptul de pui. Se poate folosi o pensulă de gătit pentru a întinde uleiul uniform pe tigaie.

carne de pui cu marari intr-o tigaie

După ce puiul este marinat, se adaugă sare și se amestecă din nou

Ulterior, trimiteți puiul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 40 de minute. După 40 de minute puiul cu mărar este gata. Carnea este fragedă și se desprinde singură de pe oase, chiar dacă trebuie să muști din ea. Serviți puiul fierbinte cu orice garnitură doriți. De exemplu, va fi foarte delicios să serviți acest pui cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți.

Pentru a obține o mâncare de mărar cu pui aromată este bine să lași carnea în marinat timp de 20 de minute. După ce puiul este marinat, se adaugă sare și se amestecă din nou. Sarea se adaugă la sfârșit, deoarece trage lichidul din pui. Astfel, riști să obții un pui uscat. Nu este necesar să se adauge condimente suplimentare atunci când carnea este pusă la cuptor. Mărarul este suficient pentru o aromă bogată a felului de mâncare.

carne de pui cu marari pe o farfurie

Acesta este un fel de mâncare excelent pentru mesele în familie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *