Prima pagină » Culinar » Mâncare de mărar cu carne. Cum prepari o masă delicioasă și consistentă

Mâncare de mărar cu carne. Cum prepari o masă delicioasă și consistentă

01 iul. 2024, 13:53,
BZI.ro, în Culinar

Mărarul este cel care dă gustul deosebit acestui preparat. Indiferent de tipul de carne, mărarul, pe lângă aroma inedită, are și proprietăți benefice pentru organism. Iată două modalități de a găti mâncarea de mărar cu carne, în funcție de friptura pe care o veți alege.

Mâncare de mărar cu carne de pui

Pentru această rețetă avem nevoie de: 1 buchet mare de mărar (aproximativ 500-600 gr), 300 gr de piept de pui feliat, o ceapă galbenă, câțiva căței de usturoi, 1 morcov, 2-3 linguri de pastă de ardei kapia (făcută în casă), câteva roșii cherry, ulei de floarea soarelui, 400 ml de smântână pentru gătit, sare și piper.

Primul pas este de a căli ceapa tocată, usturoiul mărunțit și morcovul, tăiat cubulețe, într-o cratiță cu ulei. Condimentăm cu sare și ulei, iar apoi adăugăm roșiile cherry și ardeii kapia. Completăm cu un pahar de apă și lăsăm totul la fiert, până apa scade.

Între timp tăiem mărarul, inclusiv codițele. Pieptul de pui îl condimentăm după plac și îl rumenim într-o tigaie. După ce a scăzut apa din cratiță, adăugăm mărarul. Iar la final, adăugăm smântâna de gătit. Incorporăm smântâna, mai lăsăm la gătit pentru câteva minute, după care oprim focul.

Pentru servire, punem mâncarea de mărar pe o farfurie, peste care punem puiul.

Această rețetă vă va aminti de amintiri plăcute din copilărie, fiind una dintre mâncărurile de suflet, pregătite atât de mamele noastre, cât și de bunici.

Gustul predominant al mărarului nu ar trebui să deranjeze, fiind stins de gustul aromat al cepei și al sosului preparat. Mărarul este sursa bună de mangan, un mineral esențial care contribuie la funcționarea normală a creierului, a sistemului nervos și a metabolismului, zahărului și grăsimilor.

Aceeași rețetă, cu carne de porc

Pentru această rețetă avem nevoie de 500 g carne porc, 6 legături mari cu mărar, un mănunchi de frunze de ceapă verde, 1 ceapă uscată, 3 linguri pastă de tomate și 1 linguriță făină.

Această mâncare tradițională este cu atât mai bună dacă o preparați cu carne afumată.

Pentru pregătirea cărnii, aceasta se rumenește, bucățele, în puțin ulei încins. Se acoperă apoi cu apă, iar când lichidul scade, se completează din nou. Se lasă la gătit pentru 30 de minute, până carnea este făcută.

Apoi se adaugă ceapa și mărarul tăiate mărunt, după care frunzele de ceapă. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert pentru 15 minute.

Apoi putem pregăti sosul de pastă de tomate. La pasta de tomate se adaugă puțină apă și se îngroașă cu o linguriță de făină dizolvată în apă și pusă peste mâncare prin strecurătoare pentru a nu se face cocoloașe. Se mai fierbe aproximativ 5 minute, până începe să se îngroașe. După asta, preparatul este gata de servire.

Fiind deja un preparat consistent, cu multe ingrediente, nu necesită vreo altă garnitură, însă putem servi cu pâine făcută în casă, cu coaja crocantă și miez pufos. Dacă vă place aroma mărarului proaspăt, această rețetă este perfectă pentru dumneavoastră, aroma amintind de gustul copilăriei. Rețeta de mâncare de mărar cu carne nu va da greș la nicio masă festivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 iulie 2024
03 iulie 2024