Prima pagină » Culinar » Mâncare de leurdă scăzută. Cum să pregătești corect usturoiul sălbatic

Mâncare de leurdă scăzută. Cum să pregătești corect usturoiul sălbatic

09 sept. 2022, 11:21,
în Culinar

Atunci când îți vine pofta de un preparat cu un spirit de usturoi picant poți pregăti un fel de mâncare de leurdă scăzută. Pofta de leurdă apare atunci când aroma acestuia plutește peste tarabele din piață ale bătrânelor care vând usturoiul sălbatic.

Leurda este o plantă extrem de utilă. Ca orice plantă sălbatică, usturoiul sălbatic conține multe vitamine, care pot fi de un bun ajutor în lupta împotriva alergiilor. Mulți oameni știu să gătească salate de usturoi sălbatic, acestea fiind, într-adevăr, cea mai bună utilizare pentru ierburile aromate. Dar este bine să știi că există și alte rețete de usturoi sălbatic în care ingredientul joacă un rol foarte important, dând preparatelor o culoare, un gust și o aromă plăcută. Usturoiul sălbatic crud, la fel ca și ceapa, nu are cel mai bun efect asupra prospețimii respirației, rețineți acest lucru când pregătiți o salată de vitamine dimineața înainte de muncă. Dar după tratamentul termic, claritatea aromei scade.

leurda maruntita intr-un bol langa ceapa si buchetel de usturoi salbatic

Pentru a găti unul dintre cele mai delicioase sandvișuri tăiați usturoiul sălbatic cât mai mic și zdrobiți-l împreună cu sare

Masă de brânză pentru sandvișuri cu usturoi sălbatic. Cum să gătești un sos delicios

Pentru a pregăti una dintre cele mai delicioase gustări cu leurdă vei avea nevoie de următoarele ingrediente precum 100-150 g brânză tare, 2 ouă, ½ buchet de usturoi sălbatic, sare, maioneză, smântână și piper negru măcinat.

Pentru a găti unul dintre cele mai delicioase sandvișuri tăiați usturoiul sălbatic cât mai mic și zdrobiți-l împreună cu sare, astfel încât să înceapă să elibereze suc. Ulterior trebuie să dai prin răzătoare brânza și ouăle fierte. Se amestecă usturoiul sălbatic, brânza și ouăle, se condimentează cu un amestec de smântână și maioneză și se adaugă sare și piper negru după gust. Aceste sandvișuri pot fi servite alături de macare de cartofi cu afumătură. De asemenea, multe gospodine preferă pentru masa de sărboare să gătească acest fel de mâncare alaturi de vinete grecești.

leurda maruntita intr-un bol langa buchetele de usturoi salbatic pe o masa

Dar după tratamentul termic, claritatea aromei scade

Iar pentru a pregăti un sos verde de usturoi sălbatic vei avea nevoie de 500 g usturoi sălbatic tânăr, 3 linguri de nuci sau nuci de pin, 3 linguri brânză tare rasă, 150 ml ulei de măsline, o lingură de sare și 1,5 linguriță de piper negru.

Pentru a pregăti sosul delicat care face parte din bucătăria franceză clătiți usturoiul și lăsați-l să se usuce complet. Zdrobiți nucile în firimituri. Treceți usturoiul sălbatic și nucile prin mașina de tocat carne sau tocați cu un blender, adăugați brânza, sare și piper, uleiul de măsline și amestecați. Transferați într-un borcan sigilat și acoperiți cu un strat de ulei. Păstrați la frigider, adăugând de fiecare dată un strat de ulei, altfel sosul se va strica.

Mâncare de leurdă scăzută. Cea mai deosebită supă folosind acest ingredient deosebit

Pentru a pregăti o supă de leurdă vei avea nevoie de 150 g usturoi sălbatic, 150 g cartofi, 1 morcov, 1 ceapă, 2 linguri de unt, 500 ml de apă, sare și condimente după gust. Acest fel de mâncare este de post și nu conține ulei.

leurda scazuta cu un ou in mijloc intr-o farfurie pe o masa

Usturoiul sălbatic crud, la fel ca și ceapa, nu are cel mai bun efect asupra prospețimii respirației

Pentru a pregăti o mâncare de leurdă scăzută pune cartofii tăiați cubulețe în bulionul care fierbe și ține-l pe foc timp de 10 minute. Adăugăm ceapa și morcovii pe foc până se rumenesc, aducem supa la fiert și după 1-2 minute punem usturoiul sălbatic tocat mărunt. Ulterior, se lasă amestecul să fiarbă timp de 10 minute și se ia de pe foc.

Pentru a pregăti leurdă scăzută cu sos de tomate vei avea nevoie de 800 g usturoi sălbatic, 4-5 linguri ulei vegetal, o lingură fără vârf de zahăr, 2 lingurițe de sare, 100 g de pastă de tomate și 3 linguri 9% oțet.

Pentru a pregăti leurda scăzută înmuiați usturoiul sălbatic în apă caldă timp de 20-30 de minute, apoi clătiți și tăiați ingredientul . Se toarnă ulei vegetal și puțină apă într-o tigaie adâncă, se pune usturoiul sălbatic și se fierbe la foc mediu sub capac timp de 10 minute. Amestecați și urmăriți cum se schimbă culoarea.

Este indicat ca atunci când pregătiți mâncarea de leurdă scăzută să nu supraexpuneți usturoiul sălbatic pe foc, altfel va deveni prea moale. Adăugăm pasta de roșii diluată într-un pahar cu apă, zahăr, sare și mai fierbem încă 10 minute toată consistența. Se răcește și se adaugă oțet și ulterior se lasă la răcit.

leurda prajita pe o farfurie

Leurda este o plantă extrem de utilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`