În sezonul de primăvară putem pregăti o delicioasă mâncare de leurdă cu ștevie și spanac. Aceasta este ușor de făcut și pe placul tuturor celor de la masă. Leurda este o sursă bogată de vitamine, iar consumată împreună cu spanacul proaspăt și ștevia ajută la revitalizarea organismului după sezonul rece și la creșterea sistemului imunitar. Iată rețeta unui preparat gustos și sănătos.
Cea mai bună mâncare de leurdă cu ștevie și spanac
Atunci când vrem să pregătim acasă un preparat culinar gustos, hrănitor și sănătos atunci ideală este mâncarea de leurdă cu ștevie și spanac. Aceasta este sățioasă și bogată în vitamine, fiind recomandată și celor care țin dietă. Mai mult, mâncarea de leurdă este perfectă și în zilele de post, fiind sățioasă și ușor de făcut.
Gospodinele se întrec în tot felul de rețete, iar pe lângă mâncărurile cu leurdă, pregătesc și câteva preparate cu urzici sau niște ciorbe delicioase. Pe placul tuturor este ciorba de fasole verde cu smântână, dar și ciorbele de post cu spanac sau leurdă.
Delicioasă este și mâncarea de urzici cu orez, fiind preferata multora în sezonul de primăvară. Leurda este vedeta anotimpului, alături de urizici, spanac și ștevie, așa că acestea sunt ingredientele perfecte pentru cele mai bune preparate culinare.
Pentru a pregăti acasă o mâncare de leurdă cu ștevie și spanac avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus imaginație, iar la final ne vom bucura de gustul unui preparat aromat și hrănitor.
Rețeta unui preparat culinar irezistibil
Mâncarea de leurdă cu stevie și spanac este făcută de multe gospodine în sezonul de primăvară. Pentru aceasta avem nevoie de 3 legături de leurdă, 2 legături de ștevie, 2 legături de spanac, un ardei gras roșu și unul gaben, două cepe, ulei de măsline sau de floarea soarelui, sare, unt sau cașcaval și puțin vin alb pentru a oferi un plus de savoare preparatului.
Mai întâi se curăță și se taie ceapa, apoi se pune la călit la foc mic în puțin ulei de floarea soarelui. După ce capătă o culoare ușor maronie, se adaugă și ardeiul gras tăiat cubulețe mici, se pune puțină sare și se lasă la foc mic.
Se taie apoi ștevia și se pune în cratiță peste ceapă și ardeiul gras. După ce se amestecă bine se pune puțin vin alb peste ele, sare și piper după gust. După ce se înmoaie ștevia, se adaugă spanacul tăiat mărunt și leurda.
Se amestecă toate ingredientele din cratiță și se lasă la foc mic până când toate legumele devin moi. În delicioasa mâncare de leurdă cu ștevie și spanac se pune o lingură de unt, iar la final se adaugă puțin cașcaval ras pentru un plus de savoare. Astfel, vom obține o mâncare gustoasă și sănătoasă.
Mâncarea de leurdă poate fi servită împreună cu o friptură de porc sau vită, iar dacă este făcută de post, atunci merge perfect cu mămăliguță sau cu câteva felii de pâine de casă. Mai mult, se poate pune și puțin orez în acest preparat culinar dacă vrem să îl mâncăm în zilele cu restricții alimentare.
Gustoasa mâncare de leurdă cu ștevie și spanac este alegerea perfectă în sezonul de primăvară. Aceasta este ușor de făcut, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar delicios, sănătos și aromat.