Delicioasa mâncare de fasole verde la borcan pentru iarnă este nelipsită din cămară. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase și aromate, iar pentru a obține la final un preparat irezistibil, țin cont de câteva trucuri simple. Mâncarea de fasole verde poate rezista mult timp la borcan, păstrându-și aromele și proprietățile nutritive. Iată cum să pregătești acasă un deliciu culinar după rețeta bunicii.
Mâncare de fasole verde la borcan pentru iarnă, un deliciu irezistibil
Fasolea verde este bogată în substanțe nutritive și săracă în calorii. De aceea, se recomandă să fie cât mai des consumată, având în vedere numeroasele beneficii pentru organism. Fasolea verde poate fi gătită în diferite moduri, de la savuroasa salată de fasole verde cu usturoi, până la supe, ciorbe sau mâncăruri scăzute.
Fasolea verde poate fi conservată și pentru sezonul rece, bucurându-ne astfel de o mâncare gustoasă și sănătoasă chiar și pe timpul iernii. Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă de fasole verde atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii pentru ca în final să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar desăvârșit.
Pe lista bucatelor alese pentru cămară se află și zacusca de ciuperci ca la bunica. Aceasta se face foarte ușor acasă și poate fi servită ori de câte ori dorim alături de alte preparate culinare savuroase. Pentru sezonul de iarnă gospodinele mai pregătesc și niște murături țărănești gustoase și aromate. Savuroasa mâncare de fasole verde la borcan pentru iarnă este pe placul multora dintre noi, fiind un preparat gustos și sănătos.
Rețeta bunicii pentru un preparat culinar delicios
Pentru a pregăti acasă delicioasa mâncare de fasole verde la borcan pentru iarnă vom avea nevoie de 1 kg de păstăi de fasole verde, 250 g de ceapă, 2-3 morcovi, 1 rădăcină de țelină și frunze de țelină, usturoi, 500 g de ardei gras, 750 g de pastă de roșii sau de bulion, 300 ml de ulei de floarea-soarelui, 3 litri de apă, 1 lingură de sare neiodată, piper măcinat și 2 crenguțe de cimbru.
Mai întâi se spală păstăile de fasole verde, se îndepărtează capetele apoi se rup păstăile în bucăți mai mici. După aceea, se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt. Ulterior, se curăță usturoiul și se toacă rondele, apoi se dau morcovii prin răzătoare. La fel procedăm și cu rădăcina de țelină. După aceea, se spală ardeii și se toacă în cubulețe mici, iar la final se spală frunzele de țelină și crenguțele de cimbru și se lasă la scurs.
Într-o oală punem 3 litri de apă la fiert, iar când aceasta clocotește se adaugă sarea și se amestecă până când se topește complet. După aceea se adaugă păstăile de fasole verde și crenguțele de cimbru.
Între timp, într-o tigaie pusă la foc mic se adaugă puțin ulei de floarea-soarelui, apoi se pune ceapa și usturoiul pentru a se căli. Când ceapa capătă o culoare ușor maronie, se adaugă morcovii și rădăcina de țelină. Se lasă toate aceste ingrediente la călit la foc mic apoi se adaugă ardeii și pasta de roșii sau bulionul. În tigaie se adaugă și o cană din apa în care fierbe fasolea verde.
Se lasă la fiert sosul de roșii cu legume până când păstăile de fasole verde sunt făcute suficient. După aceea, se adaugă compoziția din tigaie peste cea din oala cu fasole verde și se mai lasă la fiert timp de 15 minute. Se adaugă sare și piper după gust.
Mâncarea de fasole verde se pune în borcane sterilizate, îndepărtând crenguțele de cimbru. Se așază deasupra în fiecare borcan câteva frunze de țelină pentru a oferi un plus de savoare acestui preparat culinar gustos și sănătos. Se închid borcanele foarte bine cu capace și se lasă la răcit apoi se depozitează în cămară la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține la final o mâncare delicioasă, care își va păstra aromele chiar și în sezonul rece.
Gustoasa mâncare de fasole verde la borcan pentru iarnă este nelipsită din cămară, fiind un preparat culinar pe placul multora dintre noi. Acest deliciu se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o mâncare savuroasă.