Prima pagină » Culinar » Mâncare de fasole verde cu pui. Se face rapid și este delicioasă

Mâncare de fasole verde cu pui. Se face rapid și este delicioasă

02 feb. 2024, 14:01,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu culinar, ideală este o mâncare de fasole verde cu pui. Aceasta merge de minune la mesele de sărbătoare în familie, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de savoarea unui preparat sănătos și sățios. Mâncarea de fasole verde cu pui se face rapid și este delicioasă.

Mâncare de fasole verde cu pui

Gustoasa mâncare de fasole verde cu pui este alegerea perfectă pentru orice masă. Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține un preparat sănătos, sățios și incredibil de aromat. Mâncarea de fasole verde poate fi gătită și fără carne, fiind perfectă în zilele de post.

Acest preparat culinar este recomandat și celor care se află la dietă sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Pentru iubitorii de mâncăruri sănătoase, putem face și o tocană de legume cu orez. Aceasta poate fi conservată la borcan pentru iarnă. Gustoasa rețetă de tocană de legume cu orez este perfectă de servit în sezonul de primăvară și vară, find o sursă bogată în vitamine. Pentru tocana de legume cu orez vom avea nevoie de 250 g de orez, 1 kg de ceapă, 1 kg de morcovi, 1 kg de ardei kapia, 1 kg de gogoșari, 3 kg de roșii, 5 ardei copți, 300 ml de ulei, sare, piper și foi de dafin. Pentru un plus de savoare putem adăuga dovlecel, vânătă, țelină și oregano.

La fel de bine putem face și o salată de ton sau o salată orientală. Salata de cartofi orientală este ideală de servit după mesele copioase de sărbători. Acest preparat culinar este sățios, sănătos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Salata de cartofi dietetică poate fi servită la orice masă și la orice ocazie, simplă sau ca garnitură alături de alte mâncăruri aromate, gustoase și rafinate. Rețetele sunt simple și delicioase. Fasolea verde poate fi gătită cu usturoi, cu pui, cu ciuperci sau pusă la niște ciorbe aromate, făcute după rețeta bunicii.

Rețeta unui preparat gustos și sănătos

Pentru o mâncare de fasole verde cu pui vom avea nevoie de 300 g de piept de pui, 400 g de fasole verde congelată sau proaspătă, 1 ceapă, 1 lingură de pastă de gogoșari, sare, piper măcinat, 2 linguri de bulion, 2 foi de dafin, 2 linguri de ulei, 2 căței de usturoi, mărar și pătrunjel verde.

Într-o tigaie cu ulei încins se pune ceapa tocată la călit. Când se rumenește ușor se adaugă pieptul de pui tăiat fâșii. Se amestecă ușor apoi se adaugă pasta de gogoșari, fasolea păstăi și un pic de apă.

Se amestecă ușor și se lasă la foc mic. Pentru a oferi preparatului culinar mai multă savoare, adăugăm foile de dafin, sarea și piperul și lăsăm totul la fiert la foc mic până fasolea se înmoaie. Se pune și bulionul, iar când mâncarea este aproape gata, se adaugă mărarul, pătrunjelul și usturoiul, tocate mărunt. Cu siguranță, acest deliciu culinar va fi pe placul tuturor celor de la masă.

Mâncarea de fasole verde cu pui este delicioasă, se face rapid și merge servită la orice masă. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui și poate fi adaptată după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *