Prima pagină » Culinar » Mâncare de fasole verde cu carne de porc. Perfectă pentru o masă în familie!

Mâncare de fasole verde cu carne de porc. Perfectă pentru o masă în familie!

30 iul. 2024, 15:06,
în Culinar

Fasolea verde cu carne de porc este o mâncare tradițională românească apreciată pentru combinația sa savuroasă de legume proaspete și carne suculentă. Această rețetă oferă o explozie de arome care satisface atât gusturile celor care preferă mesele consistente, cât și pe cele ale iubitorilor de preparate sănătoase.

Fasolea verde cu carne de porc îmbină perfect textura crocantă a fasolei verzi cu gustul bogat al cărnii de porc, rezultând într-o mâncare echilibrată și plină de savoare. Ideală pentru prânzurile de familie sau pentru o cină, această rețetă tradițională este nu doar delicioasă, ci și ușor de preparat.

Rețeta de fasole verde cu carne de porc

Pentru această rețetă de fasole verde puteți folosi atât carne de porc, cât și carne de vițel sau chiar de pui, putând adapta rețeta pentru a fi un preparat delicios și sățios pentru fiecare membru al familiei.

Roșiile trebuie să fie coapte, aromate și zemoase, de grădină. Dacă încă nu sunt în sezon, ele pot fi înlocuite cu suc de roșii sau cubulețe de roșii la conservă. Nu strică dacă puneți și o lingură de pastă concentrată de tomate.

Pentru 6 porții de fasole verde cu carne de porc aveți nevoie de 600 gr carne de porc, pulpă, spată plus ceva piept de porc, 600 gr fasole păstăi, 1 ceapă mare, 4 – 5 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, sare, piper, 3 – 4 roșii coapte și zemoase sau 500 gr suc de roșii 1 lingură pastă concentrată de roșii. În plus, pentru servit puțină smântână și pătrunjel verde tocat.

Se taia carnea în bucățele și se pregătește fasolea după care se crestează ușor roșiile. Acestea se opăresc 10 secunde în apă clocotită pusă la fiert cu sare. Apoi le puteți decoji cu ușurință, însă puteți să săriți peste această etapă și să lăsați roșiile cu coajă. Se toacă ceapa și se pregătesc roșiile decojite care trebuie tăiate în cubulețe.

Modul de preparare

Pentru prepararea fasolei verde cu carne de porc se alege o tigaie mai adâncă care trebuie încinsă bine după care se pun cele două linguri de ulei și se începe prăjirea cubulețelor de carne, la foc mare. Se întoarce carnea pe toate părțile ca să se rumenească unform.

Se reduce flacăra de sub tigaie și se pune ceapa tocată și se adaugă sare și piper. Se sotează totul până ce ceapa se înmoaie și devine sticloasă după care se adaugă roșiile decojite și tăiae în cubulețe precum și pasta concetrată de tomate.
Se amestecă bine totul și se completează cu 500 ml de apă caldă pentru a fierbe carnea. Se acoperă totul cu un capac pus pe întredeschis și se lasă mâncarea să fiarbă la foc mic cca. 45-50 de minute.

Dacă scade sosul, se mai completează cu o ceașcă de apă. Se testează o bucățică de carne să fie moale și fragedă, timpul de fierbere depinde de carnea pe care o folosiți.
Fasolea verde se pune spre final și se amestecă cu grijă adăugând încă o cană de apă caldă. Se lasă mâncarea să scadă timp de 15 minute și se stinge focul, la final se pune usturoiul zdrobit și verdeața tocată.

Pentru acest preparat de fasole verde cu carne, usturoiul și pătrunjelul se pun după ce se stinge focul ca să-și păstreze nota de prospețime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *