Prima pagină » Culinar » Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă sănătoasă de post

Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă sănătoasă de post

09 aug. 2024, 13:52,
în Culinar

Păstăile de fasole verde congelată sunt aproape la fel de sănătoase ca cele proaspete. Congelarea conservă o parte din proprietăți și păstrează totodată gustul și culoarea. Iată cum să faci cea mai bună mâncare de fasole verde congelată.

Rețetă de mâncare de fasole verde congelată

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 450 gr de fasole verde congelată, 1 ceapa medie, 2 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ardei roșu, 3-4 linguri de ulei, 250 ml de suc concentrat de roșii, 2 crenguțe de cimbru proaspăt, sare și piper, mărar verde.

Păstăile nu trebuie decongelate înainte de să fie adăugate în mâncare. Deci poți să treci direct la pregătirea celorlaltor legume. Curăță ceapa și doi căței de usturoi. Toacă-le și apoi călește-le într-o tigaie. Pentru a le înmuia și a nu se arde, presară niște sare.

Apoi poți curăța morcovul și să-l dai prin răzătoarea mare. Apoi, adaugi morcovul în tigaie. Amestecă bine și mai lasă la gătit pentru un minut. Apoi, curăță ardeiul și toacă-l mărunt. Ardeiul nu trebuie gătit foarte mult pentru a nu se înmuia. După, adaugă 250 de ml de apă fierbinte și sucul de roșii. Fierbe pentru 5-6 minute și asezonează cu sare și piper, după gust. Pentru un plus de aromă, adaugă crenguțele de cimbru.

Apoi se adaugă păstăile direct congelate și se lasă la fiert până se decongelează puțin, până se întrepătrund aromele. Înainte de a stinge focul, adaugă mărar tocat mărunt și un cățel de usturoi răzuit. Preparatul este gata de servire după asta.

Cum congelezi fasolea verde

Pentru a congela cât mai bine păstăile, sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi. În primul rând, speli păstăile și le rupi sau tai capetele. Dacă vrei, poți tăia păstăile în două sau trei. Un factor foarte important este punga sau recipientul în care le pui.

Înainte de a le pune la congelat, acestea trebuie fierte. Acestea se fierb într-o oala plină cu apă și sare. Când apa din oală a atins punctul de fierbere, se adaugă păstăile și se lasă la fiert pentru cel mult 3 minute.

Pe lângă asta, pregătește un bol cu apă rece sau cu apă cu gheață. După ce ai scos păstăile de la fiert, le pui imediat în acest bol. Acest lucru se face pentru a se păstra culoarea și fermitatea păstăilor. După ce acestea s-au răcit de tot, trebuie scurse de apă. Pentru asta, cel mai bine este să le înșirați pe un prosop de hârtie. Aceasta parte este importantă pentru a nu se lipi păstăile între ele în timpul congelării.

Păstăile trebuie puse în pungi de dimensiuni medii. Presează-le delicat pentru a ieși aerul din pungi și așază-le cu grijă în congelator.

Păstăile conțin minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, chiar si fosfor, dar și acizi grași omega 3. Așadar, nu ezita să incluzi fasolea verde în diata ta, chiar și congelată, pentru a beneficia din plin de proprietățile acesteia. Așa că mâncarea de fasole verde congelată este o opțiune ideală, fiind bună și pentru perioadele de post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *