Prima pagină » Culinar » Mâncare de dovlecei cu orez și cașcaval. Ideală pentru copiii mofturoși și părinții înfometați
Mâncare de dovlecei cu orez și cașcaval. Ideală pentru copiii mofturoși și părinții înfometați

Mâncare de dovlecei cu orez și cașcaval. Ideală pentru copiii mofturoși și părinții înfometați

05 ian. 2024, 15:43,
în Culinar

Dovlecelul se integrează perfect în această rețetă și, cu toate că se vor vedea dungi verzi subțiri prin farfurie, acesta nu are un gust pronunțat, ceea ce îl face ideal pentru copiii mofturoși.

Mâncare de dovlecei cu orez și cașcaval

Primul lucru de făcut este să gătiți orezul. Prajiți orezul în puțin ulei și apoi fierbeți-l în bulion de pui, care conferă un gust mult mai delicios orezului. Odată ce orezul este gata fiert, adăugați untul, usturoiul, cașcavalul și dovlecelul proaspăt. După care, acoperiți-l și lăsați-l să stea câteva minute, moment în care va fi numai bun de servit la masă. Cașcavalul se va topi, dovlecelul se va înmuia, iar orezul va avea textura perfectă. Acest fel de mâncare este ideal pentru copiii mofturoși și părinții înfometați!

Astfel, veți avea nevoie de 1 lingură ulei de măsline, 1 cană orez alb cu bob lung, 2 căni bulion de pui, 2 linguri unt, 1 dovlecel mediu, dat pe răzătoare, 1 cană brânză cheddar maturată, dată pe răzătoare, 1/2 linguriță pudră de usturoi, sare și piper după gust și un strop de lapte, dacă va fi necesar.

Încălziți uleiul de măsline într-un vas de mărime medie la foc potrivit. Adăugați orezul și amestecați pentru a-l acoperi cu ulei. Prăjiți-l, amestecând des, până când începe să capete o culoare aurie. Turnați bulionul de pui, aduceți la fierbere, reduceți focul la minim și acoperiți cu un capac, lăsându-l la fiert timp de 15 minute. După aceea, luați-l de pe foc și adăugați rapid untul, dovlecelul ras, brânza cheddar și pudra de usturoi. Puneți capacul și lăsați-l la odihnit timp de 10 minute. Este important să acoperiți repede orezul pentru a reține aburii rezultați în timpul fierberii. După cele 10 minute, amestecați bine pentru a combina ingredientele, și adăugați sare și piper după gust. Dacă doriți ca orezul să aibă o textură mai subțiată, adăugați și un strop de lapte.

Sfaturi pentru prepararea mai rapidă

Dacă ați întârziat mai mult de câteva secunde atunci când trebuie să adaugați dovlecelul, untul și cașcavalul în oala cu orez, aprindeți focul din nou pentru 30 de secunde sau mai puțin, doar pentru a vă asigura că tigaia prinde destul abur cât să poată înmuia dovlecelul pe parcursul celor 10 minute de odihnă.

Dacă ați gătit o catitate mai mare și ați rămas cu resturi, această mâncare de dovlecei cu orez poate fi depozitată în frigider timp de 3-4 zile. Dovlecelul se va înmuia și mai mult atunci când îl reîncălziți, ceea ce va face mâncarea puțin mai apoasă decât a fost inițial.

Preferiți să lucrați cu orez instant sau fiert dinainte? Nicio problemă! Începeți prin a găti orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Atunci când adăugați orezul în apa clocotită, adăugați și dovlecelul. După ce orezul este complet gătit, amestecați-l cu o furculiță împreună cu brânza, usturoiul și untul. Acoperiți-l cu un capac timp de un minut sau două astfel încât cașcavalul să se topească și amestecați din nou pentru a obține o delicioasă mâncare de dovlecei cu orez și cașcaval.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *